Kuyumcular üstüne basa basa uyardı: Bu altınlara yatırım yapan zarar ediyor

Kuyumcular üstüne basa basa uyardı: Bu altınlara yatırım yapan zarar ediyor

Kuyumcular üzerine basa basa uyararak açıkladı. Yatırımını bu altınlara yapanlar kar değil zarar ediyor.

Hemen hemen tüm alanlarda olduğu gibi son dönemde mücevher alışverişleri de hızla internet ortamına kaydı. Ancak bu durum bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Kuyumcular, mücevher ve altın satın alırken meydana gelebilecek dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. “Ucuz altın” tuzağına düşülmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, güvenilir kaynaklardan alışveriş yapılması gerektiğinin altını çizdi.Uzmanından, internetten ucuz altın almak isterken binlerce lira dolandırılmamak için kritik uyarı

İNTERNETTEN MÜCEVHER ALIŞVERİŞİNDE DİKKAT: SAHTE ALTIN RİSKİ YÜKSEK

Konula ilgili açıklamalarda bulunan kuyumcu Ahmet Güney, internetten satın alınan altınların bazen eksik gramaj, düşük ayar ya da tamamen sahte olabileceği uyarısında bulundu.

Güney, “Hemen her şeyi günümüzde internetten almaya başladık. Mücevher, altın, çeyrek ve önümüze her ne gelirse bir alışkanlık haline getirdik internetten alışverişi. Ancak altını internetten almanın handikapları var. Bu handikaplar arasında değerinden çok düşüğe satılan altınlarla karşı karşıya kaldığınızda bu altınları ucuza aldığımızı zannederken yanılıyoruz. Çünkü altın uluslararası arenada karşılığı olan, değeri olan ve bilinen değerle satılan bir maden. Dolayısıyla çok ucuza alınan altınların aslını yansıtmadığı ve bu nedenden dolayı da bu altınların zarar olarak karşımıza geldiğini görüyoruz. İnsanlar ucuza altın aldığı zaman; ayarı, gramajı düşük çıkabiliyor ya da sahte çıkabiliyor” diye konuştu.Uzmanından, internetten ucuz altın almak isterken binlerce lira dolandırılmamak için kritik uyarı

YATIRIMCILARI ZARAR ETTİREBİLECEK TUZAKLAR

Altın alışverişlerinde, özellikle yatırım hedefiyle ürün alan tüketicilerin internet üzerinden çok çekici fiyatlarla sunulan ürünlere karşı dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

Mağazaların fiziki satış noktalarının olup olmadığının kontrol edilmesinin kritik olduğunu belirten Güney, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bunların hepsinin önüne geçebilmek için internetten mücevher alımında satışı yapan firmanın fiziki bir satış noktasının veya mağazasının olup olmadığının soruşturulması gerekir. İlerleyen süreçte mağdur olmamak ve aldığımız ürünün arızası, eksiği olduğu zaman internetten aldığımız altın için başvurabileceğimiz bir yerin olmasına önem vermemiz lazım. Aksi takdirde aldığımız altında yaşanan sıkıntılar bizi mağdur eder. Söz konusu ürünü diğer internet sitelerinden de süzdükten sonra çok daha hesaplı bir şekilde bulduk, aldık ve geldik diyorlar. Fakat karşılarına çıkan manzara o kadar şaşırtıcı ki ya altın olmuyor ya da ayarıyla oynanmış oluyor veya hatta gramajıyla oynanmış oluyor. Buda kişinin avantajlı ticaret yaptığının belirtisi değil, bilakis zarara uğradığının belirtisidir”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.