Kuyumcularda büyük talep! 5 yılda tükeniyor

Kuyumcularda büyük talep! 5 yılda tükeniyor

İstanbul Kuyumcular Odası, kuyumcuların işlerini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir hizmeti devreye soktu. Bu kapsamda, altın takı ve mücevherlerin temizliği artık daha kolay olacak.

Dünya genelinde ve Türkiye’de akreditasyon süreçlerini başarıyla tamamlayan yerli ve milli bu yüksek teknolojili altın takı ve mücevher hijyen cihazı, İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) tarafından tanıtıldı.

İKO Başkanı Mustafa Atayık, bu cihazın hem kuyumcuların hem de müşterilerin sağlığını koruyacağını belirterek, mağazalarında bu cihazı kullanan kuyumculara "Sağlık ve Hijyen Öncelikli İşletme Sertifikası" verdiklerini açıkladı.

8.jpg

“YOĞUN İLGİ VAR”

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından 5 yıllık AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen bu cihaz hakkında bilgi veren Atayık, cihazın Amerika FDA onaylı ve Almanya’da bağımsız kurumlarca test edilip onaylanmış bir elektronik ürün olduğunu belirtti. Atayık, cihazın tanıtımı yapılmadan önce bile kuyumcuların yoğun talebiyle karşılaştıklarını da sözlerine ekledi.

8u8u.jpg

“SANİYELER İÇİNDE DEZENFEKTE EDİYOR”

Mustafa Atayık, hijyen cihazını çevrim içi olarak sipariş vermek isteyenlerin "ikohaber.com" sitesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebileceklerini söyledi ve şunları ekledi:

"Müşteriniz mağazanıza geldiğinde, tablanızdaki altın takı ve mücevherleri sergilemeden önce, bir kol hareketiyle tüm takılarınızı saniyeler içinde dezenfekte edebiliyorsunuz. Bu sayede, hem müşterilerinizin hem de çalışanlarınızın sağlığını korumuş oluyorsunuz. Mücevher dezenfektanı ile tüm nesnelerin ve eşyaların yüzeylerini yüzde 99,99 oranında dezenfekte edebiliyoruz. Kuyumculuk sektörü olarak halk sağlığına verdiğimiz önemi göstermek amacıyla, bu ürünü yaklaşık 2 ay önce kurumsal firmalarımıza sunmuştuk ve mağazalarında aktif olarak kullanıyorlar. Yeni salgın riskinin konuşulduğu bugünlerde, sektörümüzün bu sterilizasyon cihazını kullanarak halk sağlığına verdiğimiz değeri bir kez daha gözler önüne sermiş olduk."

77.jpg

Cihazın yaklaşık 5 yıl kullanım ömrü olduğunu belirten Atayık, hijyen cihazının kullanıldığı yüzeyde herhangi bir kalıcı iz ya da kimyasal bırakmadığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.