Lastik ve Jant devi iflas etti! 54 yıldır faaliyet gösteriyordu

Lastik ve Jant devi iflas etti! 54 yıldır faaliyet gösteriyordu

Türk şirketinin satın aldığı dev lastik ve jant şirketinin iflas başvurusunda bulunduğu iddia edildi.

Alman lastik ve jant üreticisi BBS, beşinci kez iflas başvurusunda bulunduğu öne sürüldü. Serhan Çelikbaş’ın haberine göre, şirket, daha önce 4 kez iflas başvurusu yaptığı biliniyor. BBS, geçtiğimiz Aralık ayında Türk şirketi İş Holding'in iştiraki ISH Management Services GmbH tarafından satın alınmıştı.

İddialara göre, iflas başvurusu geçtiğimiz Cuma günü İş Holding tarafından Rottweil Bölge Mahkemesi'ne yapıldı. IG Metall Sendika Sekreteri Stefan Prutscher, iflasla ilgili olarak "Kimse kimsenin ne yaptığını bilmiyor." şeklinde yorumda bulundu.

Şirket yetkililerinin, BBS Autotechnik GmbH'nin mali durumunu iyileştirmek amacıyla çeşitli önlemler aldığı öne sürüldü.

bbs-insolvenz-tb.jpg

54 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYORDU

1970 yılında Heinrich Baumgartner, Klaus Brand ve Alois Schmid tarafından Almanya'nın Schiltach şehrinde kurulan BBS, Baden-Württemberg merkezli bir jant üreticisidir.

"BBS" ismi, kurucuların soyadlarının ilk harflerini temsil etmektedir. Şirket, daha önce 2007, 2011, 2020 ve 2023 yıllarında da iflas başvurusunda bulunmuştu.

BBS, özellikle Michael Schumacher’in ilk Formula 1 şampiyonu olduğu yarış arabalarının jantlarını üretmesiyle tanınmıştı. Ayrıca, Essen Otomobil Fuarı’nın desteklediği ünlü World Wheel Ödülü ve Dünya Jant Ödülü’nü iki kez kazandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.