Lise müdür yardımcısı cinayetiyle ilgili 8 şahıs tutuklandı

Lise müdür yardımcısı cinayetiyle ilgili 8 şahıs tutuklandı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç'ın otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili olarak 8 kişi tutuklandı.

Polis tarafından yapılan çalışmalarda, cinayetin Adana'da faaliyet gösteren 'Bayğaralar Çetesi' ile ilişkili olduğu iddia edildi. Mahir Çoğaç'ın kardeşi Emin Çoğaç'ın, 13 Ocak 2020 tarihinde Adana'da yaşanan ve Baygara ailesinden Bedirhan Bayğara'nın öldürüldüğü olayın şüphelilerinden biri olduğu ve halen firari durumda olduğu ortaya çıktı. Bu olayın ardından yıllardır devam eden husumet nedeniyle Çoğaç ve Bayğara aileleri arasında zaman zaman silahlı çatışmalar yaşandığı bilgisi elde edildi. Bedirhan Bayğara'nın öldürülmesinin ardından, iddiaya göre 'Bayğaralar Çetesi' tarafından Emin Çoğaç'ın ağabeyi Mahir Çoğaç'a karşı ölüm emri verildiği belirtiliyor.

Olayın tetikçisi olduğu öne sürülen D.G. (17) ve gözcülük yaptığı iddia edilen B.Y. (20), Mahir Çoğaç'ı takip ederek Çayırova ilçesinde evinin önünde saldırıya uğrattılar. D.G., Mahir Çoğaç'ın otomobiline binerken başına ateş açarak olay yerinde hayatını kaybetmesine neden oldu. B.Y.'nin ise caddenin karşısında gözcülük yaptığı öne sürüldü. Cinayetin ardından D.G. ve B.Y., İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Örgüt lideri olarak bilinen ve mayıs ayında Yunanistan'da yakalanan Ramazan Bayğara'nın da Mahir Çoğaç'ın ölüm emrini verdiği iddiaları gündeme geldi.

Operasyon sonucunda D.G. ve B.Y. ile birlikte toplam 8 şüpheli tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın adli kontrolle serbest bırakılan 3 şüpheli hakkında itirazda bulunacağı bildirilirken, olayla ilgili soruşturma geniş kapsamda devam ediyor.

Mahir Çoğaç'ın, uzun yıllardır devam eden aileler arası husumet sebebiyle 18 yıl önce eşiyle birlikte Adana'dan Kocaeli'ye taşındığı ve burada yeni bir hayat kurduğu belirtildi. 2006 yılından bu yana Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi'nde görev yaptığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca Çoğaç'ın, zaman zaman tehdit aldığı da dosya kapsamında yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.