Eğitim atölyelerindeki çeşitli branşlarda üretim yaparak meslek bilgisi edinen öğrenciler, okulların mobilya gereksinimlerini de karşılıyor. Bu öğrenciler, öğretmenlerinin denetiminde gerçekleştirdikleri üretim sayesinde hem gelir elde ediyorlar hem de ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunuyorlar.
Mardin İl Yönetimi ile imzalanan anlaşma kapsamında, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Metal Teknolojisi bölümlerinde öğrenim gören 70 öğrenci, 13 öğretmenin rehberliğinde, il geneline yayılmak üzere 500 adet bank ve 200 adet çardak imal etti. Öğrenciler, yalnızca bu işlerle yılın ilk çeyreğinde 11 milyon lira ciro elde etmeyi başardı.
NİTELİKLİ USTALAR YETİŞTİRİLİYOR
Bülent Yıldız, okul müdürü olarak görev yaptığı, 32 yıl önce kurulan eğitim kurumunun, metal, mobilya, tesisat, inşaat, bilişim, motor ve elektronik gibi çeşitli alanlarda il düzeyinde pek çok ekipman ve malzeme üretiminde bulunduğunu dile getirdi. Yıldız, öğrencilerin hem nitelikli iş gücü olarak yetiştirildiklerini hem de okul bünyesindeki döner sermaye işletmesinden elde edilen gelirle maddi kazanç sağladıklarını vurguladı. Ayrıca, okulun, talep edilen şehir donatılarını üretme kapasitesine ve gerekli teknolojik donanıma sahip olduğunu belirtti.
Yıldız, "Yılın başından bu yana çatılı piknik masaları, banklar, çardaklar, kameriyeler gibi park ve bahçe mobilyaları yaptık. Ayrıca yeni açılacak okullar için de okul donatıları yapıyoruz. Okulumuz yılın ilk iki ayında 11 milyon liralık ciro yaptı." dedi.
Yıldız, "Okulumuzdan iş yeri açma belgesi aldıkları takdirde özel sektöre hizmet edebilecek kalitede ve yetkinlikte mezun oluyorlar. Şu anda piyasada öğrencilerimize ciddi talep bulunmakta. Okulumuzda nitelikli ustalar yetiştirilmekte." ifadelerini kullandı.