Mahfi Eğilmez ekonomide kötü haberi verdi! ‘Bütün dengeler bozuldu’

Mahfi Eğilmez ekonomide kötü haberi verdi! ‘Bütün dengeler bozuldu’

Ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından ekonomiye ilişkin kötü haber verdi.

Eski Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Mahfi Eğilmez, Türkiye ekonomisinin mevcut durumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eğilmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toplumda artan devalüasyon beklentilerine dikkat çekti ve "Bütün dengeler bozuldu" ifadelerini kullandı.

Eğilmez, faizin enflasyonun altında tutulduğu noktalarda ekonomik dengelerin ciddi şekilde bozulduğunu vurguladı. Ekonomide gözlemlenen geçici iyileşmelerin kalıcı bir çıkış olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Eğilmez, "Ekonomideki geçici düzelmeler çıkış anlamına gelmez" uyarısında bulundu.

"Toplumda yaygın bir devalüasyon beklentisi var" diyen Eğilmez, ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamaya şöyle devam etti:

"Büyük çoğunluk kurun düşük kaldığı ve bunun bir düzeltmeyle yükseleceğini düşünüyor. Esnaf biraz da o nedenle fiyatları olması gerektiğini düşündükleri kura göre yüksek tutuyor. Pek çoğumuz fiyatlardaki anormalliği esnafın aç gözlülüğüne bağlıyoruz.

7685b90d-f3c7-4f95-b01b-86ddb2dbf7da.jpg

SOSYAL BOZULMALAR ZİRVEYE ÇIKTI

Arada aç gözlüler elbette vardır ama mesela 2021 Eylül ayına gelene kadar esnaf böyle aşırı fiyatlama yapmıyordu. Çünkü ekonominin dengeleri iyi kötü yerindeydi. Ne zaman ki faizi enflasyonun altına düşürdük ve o yolda devam ettik bütün dengeler bozuldu. Ve bu bozulma zaten mevcut olan ahlak bozulmasını, yönetim bozulmasını, sosyal bozulmaları zirveye çıkardı.

Onun için artık tek başına faizi artırarak o eski dengelere dönmek mümkün değil diye en başından beri anlatmaya çalışıyorum. Ekonomiyle birlikte bozduğumuz bütün dengeleri yeniden eski yerine getirmeden buradan çıkamayız. Ekonomideki geçici düzelmeler çıkış anlamına gelmez."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.