Mahfi Eğilmez: iki katına çıktı

Mahfi Eğilmez: iki katına çıktı

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından ‘iki katına çıktı’ diyerek duyurdu.

Türkiye’de pandemi döneminden itibaren ekonomik kriz daha da derin bir hal aldı. Döviz fiyatları bu süreçte üst üste rekor tazeleyerek 32 TL’ye kadar yükseldi.

Öte yandan enflasyonunda artması nedeniyle hayat pahalılığı vatandaşın adeta belini büktü. A’dan Z’ye tüm ürünlere zam gelirken konut fiyatları da ayrıca tavan yaptı. Bir kesim için ev almak hayal olurken kira fiyatları da maaşlarla yarışır hale geldi. Kira fiyatlarının çığırından çıkmasının ardından hükümet harekete geçti.

397366-586931576.jpg

Hükümet bu artışların önüne geçmek için iki yıl önce yüzde 25 kira zam sınırı getirmişti. İki yıldır süregelen yüksek enflasyon dönemi nedeniyle uygulanan 'yüzde 25 zam sınırı' yarın itibariyle sona eriyor. Yeni düzenlemeyle birlikte kira artışları, eskiden olduğu gibi 12 aylık TÜFE ortalaması dikkate alınarak belirlenecek. Ev sahipleri, artık bu üst sınırı aşamayacak ve Temmuz öncesinde kira sözleşmesi yapan kiracılardan ek bir zam talep edemeyecek.

Vatandaşlar ise kira fiyatlarında bu gidişatın ne zaman değişeceğini merakla bekliyor. Bazı uzmanlar kira fiyatlarında ki artışın Özellikle İstanbul, Antalya olmak üzere yabancıya ev satışına bağlıyor. Yabancılara ev satılması piyasada kira ve konuş satış fiyatlarının artmasına neden olan sebeplerden biri olarak görülüyor.

1612231688-mahfi-egilmez-jpg.jpg

“İKİ KATINA ÇIKIYOR”

Konuyla ilgili Mahfi Eğilmez’den de dikkat çeken bir paylaşım geldi. Yabancıya konut satışı üzerinden vatandaşlık verilmesini eleştiren Mahfi Eğilmez, 250 bin dolara alınan evlerin iki katına çıktığını söyledi.

Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından, “250 bin dolara ev alan herkese vatandaşlık verdik. 5 yıllık süre doldu, evleri iki katına sattılar. Böylece üste para vererek vatandaşlık veren tek ülke olarak tarihe geçtik.” İfadelerini kullandı.

konut-fiyatlari-2023-scaled.jpg

Eğilmez’in bu paylaşımının altına Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İlay Aksoy’da bir düzeltme yaparak katıldı. Yabancılar tarafından satın alındıktan sonra satış yapılmama süresinin 5 yıl değil 3 yıl olduğunu hatırlattı. Ayrıca Aksoy, Eğilmez’in yorumunu katılarak şunları söyledi: “Üstelik alınan bir çok ev boş tutuluyor, alanların çoğu Türkiye’ye gelmemesine rağmen seçimlerde Büyükelçiliklerimize oy kullanıyor.”

sfsfdfs.jpg

sadasdads.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.