Mahkeme son noktayı koydu! O kişiler bundan sonra yarı zamanlı çalışacak

Mahkeme son noktayı koydu! O kişiler bundan sonra yarı zamanlı çalışacak

Kadın memurun doğum sonrası yarı zamanlı çalışma talebi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından reddedilmişti. Bu karar yargıya taşındı ve mahkeme son noktayı koydu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadın memurun doğum sonrası yarı zamanlı çalışma talebi reddedilmişti. Bu karar yargıya taşınarak noktalandı.

Yargıya taşınan bu olayda mahkeme almış olduğu kararla birlikte konuyu tartışmaya kapatmış oldu. Mahkemenin vermiş olduğu karar doğrultusunda 'Aile düzeninin olumsuz etkileneceği' gerekçesiyle işlemin durdurulmasına karar verdi ve kadın memura yarı zamanlı çalışma hakkı tanıdı.

Picture background

KARAR YARGIYA TAŞINDI

Sağlık-Sen, İstanbul’da görev yapan bir üyesinin doğum sonrası yarı zamanlı çalışma talebinin reddi kararını yargıya taşımıştı. İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde görülen davada Sağlık-Sen, kararın haksız ve hukuka aykırı olduğunu, emsal yargı kararlarının bulunduğunu ve davacının çocuğunun bakıma muhtaç olduğunu belirterek kararın iptalini talep etti.

Picture background

İLGİLİ MADDELERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Dava sırasında, mahkeme 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki 'Doğum sonrası yarım zamanlı çalışma' başlıklı maddeye atıfta bulundu. Mahkeme, doğum yapan memurun çocuğu mecburi ilköğretim çağına gelene kadar yarı zamanlı çalışma talep edebileceğinin ilgili maddede açıkça belirtildiğini vurguladı.

"AİLE DÜZENİNİN OLUMSUZ ETKİLENECEĞİ..."

Mahkeme, kurum kararının açıkça tanınmış bir hakkın kullanılmasına engel teşkil ettiğini belirtti. Ayrıca, aile düzeninin olumsuz etkileneceği, maddi ve manevi zorluklarla karşılaşılacağı ve bu durumun telafisi güç veya imkansız zararlara yol açabileceği ifade edildi.

MAHKEME HAKLI BULDU

Bu çerçevede mahkeme, Sağlık-Sen’i haklı bularak işlemin yürütmesini durdurma kararı verdi.

Resim

ddd.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.