MAHZEN-50 operasyonu sonucu 2 suç örgütü daha çökertildi

MAHZEN-50 operasyonu sonucu 2 suç örgütü daha çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen MAHZEN-50 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi X hesabından bir açıklamada bulundu. Açıklamada, jandarma ekipleri tarafından, Çorum ve Sinop merkezli 6 ilde eş zamanlı olarak başarı ile icra edilen MAHZEN-50 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

Bakan Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında, Çorum’da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız’ın, Sinop’ta ise Mustafa Demir’in elebaşılığını yaptığı 2 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

ekran-alintisi-jpg5.jpg

Bakan Yerlikaya açıklamasının devamında, kahraman jandarma ekiplerimiz tarafından başarı ile icra edilen operasyonlarda 39 organize suç örgütü mensubunun kıskıvrak yakalandığı ve bu yakalananlardan 27’sinin tutuklanırken 6’sı hakkında da adli kontrol kararı verildiğini bildirdi.

Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre ayrıca, 448 milyon TL değerinde 112 adet tapu senedi, 20 milyon TL değerinde 347 adet borç senedi, 4 Milyon TL değerinde 24 adet çek, 5 adet ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve altın ile çok sayıda imzalı boş senet, dijital materyal ele geçirildiğini de aktardı.

ekran-alintisi-jpg3.jpg

Operasyonlar sonucu ayrıca, suçtan elde edilen mal varlığı kapsamında şüphelilere ait yaklaşık 124 milyon TL değerindeki 17 dair, 10 arsa, 8 araç, 2dükkan ve 112 adet banka hesabına da el konuldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.