Makarna hem pratik hem de lezzetli yemeklerden biri olarak bilinmektedir. ekonomik olması ve farklı malzemelerle çeşitli şekillerde yapılabiliyor olması da bir diğer tercih sebebi olarak ön plana çıkıyor. Her ne kadar kolay ve pratik bir pişirme yöntemiyle pişirilse de doğru lezzet için uygulamanız bazı yöntemler var.
PİŞİRME YÖNTEMİ
Makarnanın çeşidine göre pişme süresi de farklılık gösteriyor. Makarnayı pişirirken tuzu mutlaka kaynayan suya atmanız gerekiyor. Üstelik yapışmaması için zeytin yağından faydalanmanız daha lezzetli bir makarna yemenize olanak tanıyacaktır. Zeytinyagini kaynayan suya makarnayı koymadan önce eklemelisiniz. Ardından makarnaları çeşidine göre uygun bir sürede pişirmelisiniz. ancak hangi makarnanın ne kadar pişirilmesi gerektiğini bilmiyorsanız üzülmeyin, paketinin arkasında pişirme yöntemine dair detayları bulabilirsiniz.
ŞEFLERİN SIRRI
Aşçılar makarnayı önce yağda kavurarak sonrasındaysa üstüne su ekleyerek suyunu çektirerek pişiriyor. Makarna için doğru pişirme yöntemi önce makarnayı kavurmaktan sonrasında ise üzerine sıcak su eklemekten geçiyor. Bu sayede makarnalar hem daha lezzetli hem de istenilen yumuşaklıkta oluyor.