Makyajla uyuyan kadınlara kötü haber 'Cilt bakımı yetmiyor'

Makyajla uyuyan kadınlara kötü haber 'Cilt bakımı yetmiyor'

Makyajınızı silmeye üşeniyorsanız öylece uyumak bu sorunlarla karşı karşıya kalmanıza sebebiyet verebilir.

Cilt bakımınıza özen gösteriyorsunuz ancak cildinizde süregelen akne problemleri ve gözenek tıkanıkları yaşamaya devam ediyorsanız nedeni makyajla uyumanız olabilir.

KALİTELİ OLMASI YETMİYOR
Makyaj için kullanılan malzemeler kaliteli markalara ait olsalar dahi cildinizin nefessiz kalmasına ve gözeneklerin tıkanmasına sebep olabiliyor. Ciltte pullaşma, beyaz komedon gibi birçok cilt sorununa neden olmasının yanı sıra makyajın yapıldığı bölgeye göre cildin farklı noktalarını farklı şekillerde etkileyebiliyor.

KURŞUN ORANI DÜŞÜK OLMALI
Gözünüze sürdüğünüz göz kalemlerinin içeriği, direkt olarak yumurtalıklarınıza etki edebildiğinden göz kaleminizin içeriğindeki kurşun oranının düşük olmasına dikkat etmeniz önem arz ediyor. Öte yandan göz makyajınızı silmeden uyuyakalmak kirpiklerde dökülmeye sebebiyet verildiği gibi göz farı, tozun gözkapağında tutunmasına imkan verecek bir zemin hazırladığından dolayı göz farı ile uyumak, gözde kaşıntı ve alerjik reaksiyonlar başta olmak üzere zaman içerisinde kışıklık oluşumuna sebebiyet verebiliyor.


PULLANMA YAPIYOR


Dermatologlar ciltte fondoten ile uyumanın gözenek tıkanıklığı başta olmak üzere birçok cilt problemini beraberinde getireceğinin altını çiziyor. Cilt tabakanızın yenilenmesini engelliyor bu sebeple de ciltte pullanma gibi sorunlar baş gösteriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.