Malatya'dan ilk haç kafilesi uğurlandı

Malatya'dan ilk haç kafilesi uğurlandı

Malatya’da 189 kişiden oluşan ilk hacı kafilesi, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Yeşilyurt ilçesindeki Cevatpaşa Abuzer Kudret Bor Camii önünde, Malatya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen uğurlama programında, hacı adayları için dualar edildi.

Program, Ahmediye Camii Müezzin Kayyım Mehmet Obuz’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, konuşmasında, "Rahman'a, Rahman'ın evine olan hac yolculuğu elbette ki yolculukların en hayırlısıdır. Biliyorum ki heyecan dolusunuz ve bir an önce yola çıkmak istiyorsunuz. Ancak hacca gidecek olanlar kadar, dua bekleyen yakınları da heyecanlı ve sevinçli. Bu güzel manzarayı ve atmosferi yaşayarak, hacı kardeşlerimizi dualarla uğurlayacağız” dedi.

Hac ibadetinin bir insanın hayatında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Müftü Dolu, “Bu yıl siz değerli hacılarımız seçildiniz. Uğurlamaya gelen yakınlarınıza, ülkemize ve özellikle zulüm gören Gazzeli Müslüman kardeşlerimize dua etmenizi bekliyoruz" diye konuştu.

Müftü Dolu’nun hac yolculuğu boyunca dikkat edilmesi gereken hususlara değinmesinin ardından, Müftü Yardımcısı ve birinci kafile başkanı Hasan Nacar’ın yaptığı dualarla hacılar, sevinç gözyaşları içinde kutsal topraklara uğurlandı.

157 kişiden oluşan ikinci kafile 30 Mayıs 2024'te, 193 kişiden oluşan üçüncü kafile ise 1 Haziran 2024'te kutsal topraklara doğru yola çıkacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.