Marketlerde pirinç alarmı 'Raflar boş kaldı' Kimse bulamıyor

Marketlerde pirinç alarmı 'Raflar boş kaldı' Kimse bulamıyor

Marketlerde pirinç alarmı verildi. Giden eli boş dönüyor.

Japonya, pirinç kıtlığı nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Tarım Bakanlığı yetkilisi Hiroshi Itakura, Nankai Çukuru depremi gibi bir dizi faktörün etkisiyle pirinç stoklarının tarihi düşük seviyelere indiğini açıkladı.

Ülkede pirinç stokları, 25 yılın en düşük düzeyine geriledi. Japonya'nın pirinç stokları, bu yüzyılın en düşük seviyesine düştü. Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı'na göre, özel sektördeki pirinç stokları 1,56 milyon tona düştü ve bu miktar, geçen yıla kıyasla yüzde 20 azaldı.

baldo-pirinc-nedir-baldo-pirinc-ozellikleri-nelerdir-2019-baldo-pirinc-fiyatlari-1561547197-8591.jpg

MARKETLERDE BULUNMUYOR

Hiroshi Itakura, pirincin yılda sadece bir kez üretildiğini ve Eylül ayında yeni hasat dönemine girileceğini belirtti. Bu sebeple Ağustos ayının pirinç kıtlığı açısından yılın en zorlu dönemi olduğunu vurguladı. Bu sebeple marketlerde pirinç bulmak zor hale geldi.

org-baldo-pirinc-kg532.jpg

Pandemi döneminde daha az insanın dışarıda yemek yemesi nedeniyle pirinç stoklarında fazlalık oluştuğunu belirten Itakura, bu yıl fazlalığın tükendiğini ve talebin normale döndüğünü söyledi. Ayrıca, Nankai Çukuru depremi nedeniyle ortaya çıkan endişeler ve son dönemdeki depremler, pirinç stoklamaya yönelik talebi artırmış olabileceğine dikkat çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.