Markette kilosu 800 lira: Sadece bir kaşık sirkeyle evde kendiniz yapın

Markette kilosu 800 lira: Sadece bir kaşık sirkeyle evde kendiniz yapın

Pizza ve makarnaların vazgeçilmezi olan mozarella peynirini evde yapabilmek çok kolay. Mozzarella peynirini marketten almadan evde bulunan malzemelerle sizde yapabilirsiniz. Peki, evde mozzarella peyniri nasıl yapılır? İşte adım adım mozzarella peyniri tarifi, yapılışı ve malzemeleri.

Herkes tarafından lezzetli bulunan bir peynir çeşidi olan ve sıklıkla tüketilen mozzarella peyniri özellikle pizza ve makarnalarda kullanılıyor.

Bu lezzetli peynir çeşidi markette satılıyor. Ancak kilosu 800 lirayı bulabiliyor. Mozzarella peynirini evde yapabilmek de mümkün. Hazırlanması zahmetli görünsede sadece iki malzemeyle mozzarelle peynirini kendiniz yapabilirsiniz. Hazırladığınız mozzarella peynirini kahvaltıda, pizzalarda, makarnalarda, omletlerin içinde tüketebilirsiniz.

MOZARELLA PEYNİRİ İÇİN MALZEMELER

1 bardak sirke
1/4 çay bardağı içme suyu
Tuz

peynir2.jpg

EVDE MOZARELLA PEYNİRİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak sütü geniş bir tencereye alarak başlayabilirsiniz. Kısık ateşte 38-40 °C sıcaklığa kadar ısıtmaya devam edin. Ardından ocaktan alabilirsiniz. Öte yandan sirke ve suyu birbirine karıştırmaya başlayın. Sirkeli suyu ocaktan çektiğiniz sütün içerisine ilave edin. Süt koyulaşmaya başladığında tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz. Süt kesilmeye başladığında bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırıp karıştırmaya devam edin. İşlem bittikten sonra tencerenizi tekrar ocağa koyup ısınan sütü tekrar karıştırın. Peynirin tam kıvamında olması için ısınan sütü pıhtılaşmış haliyle karıştırmaya devam edin. Son olarak peyniri soğuk suya koyup bekletmeniz gerekiyor. Bu sayede katılaşma işlemi son halini alacaktır. Ardından tuz ekleyebilir, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

İtalyan mutfağının en bilinen peyniri mozarellanın dokusu ve kıvamı diğer peynirlerden daha farklıdır. Isıya duyarlı olan bu peynir çeşidi pizza ve lazanya yemeklerinde tercih edilir. Mozarella hafif ve taze bir tada sahiptir. Diğer peynir türleri gibi yoğun, ekşi veya baharatlı tatlar içermez. Mozarella peyniri genellikle inek sütünden yapılır, ancak bazen keçi sütü de kullanılabilir. Bu nedenle peyniri hazırlarken tercih edeceğiniz süte dikkat edin.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.