Maymun çiçeği durdurulamıyor! Dört bir yana dağıldı

Maymun çiçeği durdurulamıyor! Dört bir yana dağıldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan maymun çiçeği virüsünün kıtanın dört bir tarafına dağıldığı bildirildi.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), dün Afrika'daki maymun çiçeği salgınının kontrolsüz bir şekilde yayıldığı uyarısında bulundu.

Bazı ülkelerde vaka sayıları artmaya devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yeni bir varyantın tespit edilmesinin ardından durumu uluslararası bir sağlık acil durumu olarak ilan etti.

maymun-cicegi-hastaligi-belirtileri-tedavisi-ve-korunma-ipuclari-110.jpg

Kıtadaki ülkeler, COVID-19 pandemisinin ardından yeni bir salgınla başa çıkmakta zorlanıyor. Bu durum, yetersiz sağlık sistemlerinin etkisini gösteriyor. CDC verileri, Afrika'daki maymun çiçeği vakalarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 177, ölümlerin ise yüzde 38,5 oranında arttığını ortaya koyuyor.

CDC Genel Direktörü Jean Cassia, salgınla ilgili yaptığı haftalık brifingde, “Bugün maymun çiçeğinin Afrika'da kontrol altında olmadığını söyleyebiliriz. Hepimizi endişelendiren vakalarda hala bu artış var” dedi. Geçtiğimiz hafta Fas'ın da vaka bildirmesiyle birlikte, kıtanın dört bölgesinde toplam 2.912 yeni vaka kaydedildi.

asfdsfjpg-mzwkglyqvee-vlvcchwiq.jpg

CDC, 55 Afrika Birliği ülkesinden 15'inin maymun çiçeği vakası bildirdiğini duyurdu. Cassia ayrıca, Ruanda'nın aşı kampanyası başlattığını ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin ekim ayı başında aşılamalara başlayacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.