MEB harekete geçti: Türkçe olmayan 30 okulun adı değişecek

MEB harekete geçti: Türkçe olmayan 30 okulun adı değişecek

MEB, Türkçe olmayan okul isimleri için harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkçe olmayan isimlere sahip okulların isimlerinin değiştirilmesini talep etti. Bakanlık, 6 ildeki 30 okulun adlarının Türkçe'ye uygun hale getirilmesi gerektiğini bildirdi.

MEB'DEN KANUNA AYKIRI OKUL İSİMLERİNE YENİ DÜZENLEME

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, ilgili illerin valiliklerine gönderdiği yazıda, Türk milli eğitiminin ilkeleri ve 1739 sayılı Milli Eğitim Kanunu'na uygun olarak okul isimlerinin Türkçe olması gerektiğini vurguladı.

Yazıda, Türkçe olmayan adların, sadece azınlık okulları, yabancı ve milletlerarası okullar ile yalnızca yabancı dil eğitimi veren kurslar için kabul edilebileceği belirtildi. Diğer tüm okullarda yabancı dil, kıta, ülke veya tarih isimlerinin kullanılmasının yasak olduğu ifade edildi.

30 OKULUN İSMİ DEĞİŞTİRİLECEK

Bakanlık, Türkçe olmayan isimlerin tespit edildiği 6 ilin valiliklerine, bu durumun düzeltilmesi için talimat verdi. Toplamda 30 okulun isimlerinin kanuna uygun olarak Türkçe olarak yeniden belirlenmesi gerektiği öğrenildi. İlgili okul isimlerinin değiştirilmesi ve yeni adların teklif edilmesi isteniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.