MEB önerdi TBMM onayladı: Sadece KPSS yetmeyecek

MEB önerdi TBMM onayladı: Sadece KPSS yetmeyecek

Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili tepkiler sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tartışma yaratan bir önerisi daha Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Bu yeni düzenleme ile KPSS ve mülakat sonucunda ataması yapılan öğretmenler için bu süreç yeterli olmayacak; adayların Milli Eğitim Akademisi'ni de başarıyla bitirmeleri gerekecek.

Milli Eğitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÖĞRETMENLERİN SORUMLULUKLARI ARTACAK

Bu yeni düzenleme ile Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması, öğretmenlerin öğrencilere yönelik sorumluluklarını da artırıyor. Fakülteden mezun olmak ve alınan KPSS puanı, öğretmenlik için yeterli olmayacak ve burada Milli Eğitim Akademisi devreye girecek. Öğretmen olarak istihdam edilecek kişilerin, bu akademideki hazırlık programlarından başarıyla geçmesi gerekecek.

ÖĞRETMENLER NASIL SEÇİLECEK?

Öğretmen olarak istihdam edilecekler, öğretmenlik mesleğine kaynak teşkil eden en az lisans düzeyinde yükseköğretim programlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışı yükseköğretim programlarından mezun olan ve hazırlık eğitiminde başarılı olanlar arasından seçilecek.

Öğretmen olarak istihdam edileceklerde genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisi bakımından aranacak nitelikler ile öğretmenlik alanlarına kaynak teşkil edecek yükseköğretim programları, Bakanlıkça belirlenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.