MEB'den büyük skandal: Öğretmen atamasında mülakat sonuçları açıklanıp, geri çekildi

MEB'den büyük skandal: Öğretmen atamasında mülakat sonuçları açıklanıp, geri çekildi

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen ataması öncesi mülakat sonuçlarını yayınladıktan yarım saat sonra kaldırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce kaldırmayı vaat ettiği ancak seçim sonrasında Milil Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in “Doğru bir yöntem. Kaldırmayacağız” sözleriyle savunduğu ‘mülakat’ uygulamasına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Son olarak, 'Liyakat' tartışmalarının en önemli unsuru olan mülakat uygulamasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını e-Devlet üzerinden açıkladıktan bir süre sonra geri çektiği öne sürüldü.

“HİÇBİR SÜRECİ YÖNETEMEDİĞİ GİBİ BU SÜRECİ DE YÖNETEMİYOR”

İddialara ilişkin Bakan Yusuf Tekin’e seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir süreci yönetemediği gibi bu süreci de yönetemiyor. Milli Eğitim Bakanı’na gereğini yapmasını ve sorumluluk almasını, kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyorum” dedi.

"KİMLERE TORPİL YAPTIĞINIZI GİZLEMEK Mİ İSTİYORSUNUZ?"

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay da, sosyal medya hesabından yaşanan duruma büyük tepki göstererek, “Neyin öğrenilmesini istemediniz? Kimlere torpil yaptığınızı, kimlerin hayatını kararttığınızı gizlemek mi istiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.