Mehmet Şimşek az önce açıkladı! Vergi paketinde flaş gelişme

Mehmet Şimşek az önce açıkladı! Vergi paketinde flaş gelişme

Türkiye’nin gündemine oturan yeni vergi paketine ilişkin gelişmeyi Mehmet Şimşek az önce açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni vergi paketi, çeşitli önemli düzenlemeleri içermektedir. Paket, bahşiş gelirlerinden kira gelirlerine, para cezalarının artırılmasından yem ve gübredeki KDV istisnasının kaldırılmasına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Yeni düzenlemeler arasında, bahşiş gelirlerinde basitleştirilmiş vergi uygulamasına geçilmesi ve KDV ile Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) istisnalarının ve indirimlerinin gözden geçirilerek kaldırılması öngörülüyor. Ayrıca, yurtdışı çıkış harcının 3 bin TL olarak belirlenmesi de önerilen düzenlemeler arasında yer alıyor.

226-milyar-tllik-yeni-vergi-paketi-geliyor-kripto-icin-oran-belli-oldu-ctjw-cover.webp

Bu yeni vergi paketi, vergi sisteminde önemli değişikliklerin hayata geçirilmesini ve vergi gelirlerinin artırılmasını hedeflemektedir. Konuyla ilgili detaylı tartışmaların önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelmesi beklenmektedir.

Özellikle paket bahşiş gelirlerinden vergi alınacak olması çok konuşuldu. Vatandaşlar “Bahşişinde mi vergisi olur” diyerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tepki gösterdi.

kapak-2024-05-10t105605-pyd8-cover-001.jpg

BAKAN ŞİMŞEK'TEN BAHŞİŞ VE PAKET AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi. Şimşek sosyal medya hesabından paket ve bahşişlere vergi gelip gelmeyeceği konusunda son noktayı koydu. Bakan Şimşek, Motokurye gelirlerine, garsonların bahşişine yeni vergi olmadığını sadece muafiyet getirdiklerini dile getirdi.

Motokurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırdıklarını söyleyen Mehmet Şimşek, “Düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacak.” ifadelerini kullandı.

sadfsadfsdfsdfsdfsdf.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.