Mehmet Şimşek işaret etmişti! Vergi sistemi tamamen değişiyor

Mehmet Şimşek işaret etmişti! Vergi sistemi tamamen değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir torba kanun hazırlığı yaptığı ve vergilerin yeniden düzenleneceği öğrenildi. İşte haberin detayları…

Vergi sistemini daha adaletli bir hale getirmek için yeni bir torba kanun hazırlığı yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu iddialara göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de belirttiği üzere, bu kanunun ana fikri “Çok kazanandan çok vergi almak”.

Picture background

Bu kapsamda, bazı vergi muafiyetlerinin kaldırılması ve vergi mevzuatında geniş çaplı bir düzenleme yapılması planlanıyor. Bakan Şimşek'in de açıklamaları üzerine, hazırlıkları süren bu torba kanunla, vergi adaletini sağlamak ve vergi gelirlerini artırmak planlanıyor.

Picture background

Yeni düzenlemelerin detayları henüz net olarak bilinmese de, vergi sisteminde köklü değişikliklerin bizleri beklediği öngörülüyor. Öte yandan enerji alanında da birçok düzenleme yapılacağı iddiaları mevcut. Ayrıca, bir süre önce Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın ekonomiye katkısını artırmak ve dar gelirli vatandaşların faydalanmasını sağlamak için, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortak bir çalışma başlatıyor.

Picture background

Düşük gelirli vatandaşlar, kullandıkları kadar doğalgaz ücretini ödeyecek, kalan kısmı ise devlet tarafından karşılanacak. Bu sayede, 82 milyar TL'lik doğalgaz desteğinin daha adil bir şekilde dağıtılmış olacak. Yenilenebilir enerji yatırımlarını teşvik etmek amacıyla yeni kurallar getirilecek. Yatırım yapmayan şirketlerin ruhsatları iptal edilebilecek. Bu düzenlemeler sayesinde Türkiye'nin enerji ithalatını azaltarak cari açığın düşürülmesi hedefleniyor.

Picture background

Maden aramalarındaki ruhsat ve izin süreçlerinin de kısaltılması hedefleniyor. Bu değişiklik sayesinde maden arama yatırımları hızlandırılmış olunacak. Yeni torba kanunun ne zaman yürürlüğe gireceği henüz kesinleşmezken, önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından detaylı bir açıklama yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.