Mehmet Şimşek resmen duyurdu: Bundan sonra o paralar vatandaşa verilecek

Mehmet Şimşek resmen duyurdu: Bundan sonra o paralar vatandaşa verilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonları ilgilendirecek önemli açıklamayı resmen yaptı. Bundan sonra o paralar vatandaşa verilecek.

Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye verilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığıyla ilgili şikayetlerin sosyal medya üzerinden yapılabileceğini duyurdu. Üstelik kaçakçıdan alınan vergiden ihbarcıya pay verilecek ve bu payın oranı da belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi kaçakçılarıyla mücadelesi tüm hızıyla sürerken dikkat çekici bir adım atıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), tüketicileri de müfettiş olmaya davet etti.

İHBAR EDENE PARANIN YÜZDE 10’U VERİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından ihbarda bulunan vatandaşların ödüllendirileceğini açıkladı. Yapılacak denetimlerde, kaçırılan vergi ve kesilen cezadan elde edilen paranın yüzde 10’u ihbarcıya verilecek.

SADECE ALIŞVERİŞTE DEĞİL MAAŞ ÖDEMESİ DE RADARDA

Yeni ihbar yöntemiyle, sadece telefonunuzdan sosyal medyaya girerek fiş veya fatura kesmeyen, "ödemeyi IBAN üzerinden yap" diyen ya da sahte evrak düzenleyen şirketleri Gelir İdaresi Başkanlığı’na şikayet edebileceksiniz. Elden ödeme alan işçiler ve kirasını elden ödemeye zorlanan kiracılar da sosyal medyadan 7/24 vergi kaçakçılarını bildirebilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı, tapu harcını eksik ödeme, kaçak ürün satışı, başka işletmenin POS cihazını kullanma ve düşük KDV uygulaması gibi şikayetleri de değerlendirecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.