Mehmet Şimşek 'Sürpriz olmasın' diyerek açıkladı! Ay sonuna kadar zirveye ulaşacak

Mehmet Şimşek 'Sürpriz olmasın' diyerek açıkladı! Ay sonuna kadar zirveye ulaşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara’daki Finansal Okuryazarlık Platformu Tanıtım Toplantısı'nda çok kritik konularda flaş açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da düzenlenen 'Finansal Okuryazarlık Platformu Tanıtım Toplantısı'nda çok kritik açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) ile ortak bir çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Picture background

BORSA BİR OYUN ALANI DEĞİL

Vatandaşların kaynaklarını hibe etmeleri yerine sermaye piyasalarına yönlendirmelerinin tercih edildiğini vurgulayan Şimşek, enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesiyle sermaye piyasalarının daha güçlü bir şekilde ön plana çıkacağını dile getirdi.

Bakan Şimşek, “Borsa bir oyun alanı değil; bilgiye, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermemiz lazım. Bilgiye ve analize dayalı değerlendirmeler üzerinden yatırım kararları verilmeli, toplumun bütün kesimleri için finansal okuryazarlık önemli.” Şeklinde bir açıklama yaptı.

Picture background

ENFLASYON O TARİHTE DÜŞECEK

Bakan Mehmet Şimşek, enflasyonun yıllık bazda Mayıs ayında zirveye çıkacağını ancak yaz aylarından itibaren hızlı bir şekilde düşüşe geçeceğini ve aylık enflasyonun hedeflerle uyumlu bir hale geleceğini, “Sürpriz olmasın enflasyon yıllık bazda mayıs ayında zirveye ulaşacak." Sözleri ile ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.