Mehmet Şimşek talimat verdi. 3 gün önce yeni sistem sessiz sedasız yürürlüğe girdi

Mehmet Şimşek talimat verdi. 3 gün önce yeni sistem sessiz sedasız yürürlüğe girdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek talimat verdi 3 gün önce yeni sistem sessiz sedasız yürürlüğe girdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in duyurduğu tasarruf tedbirleri çerçevesinde, defterdarlıklar ile vergi dairesi başkanlıklarının birleştirilmesine ilişkin adım, 1 Eylül itibarıyla hayata geçirildi. Bu düzenleme, "Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" ile 3 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Kararnameye göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın taşra teşkilatındaki hizmetler, Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) bağlı olarak kurulan defterdarlıklar bünyesinde verilmeye başlandı. 1 Eylül'de yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın taşra teşkilatındaki defterdarlıklar ve GİB'in taşra teşkilatındaki vergi dairesi başkanlıkları tek çatı altında toplandı.

Bu uygulama sonucunda, 29 ildeki vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülerek ilin adını aldı ve vergi dairesi başkanları da defterdar unvanını aldı. Ayrıca, vergi dairesi başkanlığı olmayan 52 ilde yeni defterdarlıklar kuruldu. Böylece GİB, ülke genelinde tek tip bir örgüt yapısına kavuşmuş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.