Mehmet Şimşek'e dikkat çeken çağrı: Kara parada 100 milyonluk vurgun

Mehmet Şimşek'e dikkat çeken çağrı: Kara parada 100 milyonluk vurgun

CHP Genel Başkan yardımcısı Özgür Kabarat’ın Libya ve Irak merkezli POS cihazları üzerinden gerçekleştirilen kayıt dışı işlemlere ilişkin söylemleri dikkat çekti.

Hazine Ve Maliye Bakanı'na seslenen Kabarat, ‘’Sayın Mehmet Şimşek, vergi ödemeyen kuyumcuları hedef aldı. Aynı şekilde pos cihazı kullanarak kara para aklayanları ve vergi kaçıranları da radarına almalı" şeklinde konuştu.

‘’BDDK TARAFINDAN TESPİT EDİLEN EN AZ 31 ŞİRKET VAR’’

Özgür Kabarat’ın, Libya Merkez Bankası Başkanı’nın Türkiye’ye kaçması ve POS cihazları üzerinden gerçekleştirilen tefecilikle ilgili yaptığı açıklamada, "Libya Merkez Bankası Başkanı neden Türkiye'ye kaçtı? Kara para ve vergi kaçakçılığına bakın. AKP'nin kayıt dışı ekonomi politikaları vatandaşları yoksulluğa sürüklerken, Türkiye'nin imajına zarar veriyor ve dünya ile ilişkilerini zora sokuyor" ifadelerini kullanırken, pos cihazı tefeciliği konusunda defalarca uyarıda bulunduğunun da altını çizerek , "BDDK'nın tespit ettiği en az 31 şirket var, ancak bunlara dokunulmuyor. Pos cihazı ile yapılan operasyonların merkezinde Libya ve Irak bulunuyor. Libya Merkez Bankası Başkanı Sadiq al-Kabir, 'can güvenliği endişesi' ile Türkiye'ye kaçtı. Son 5 yılda pos cihazları üzerinden yapılan tefecilik tutarı 100 milyar doları aştı" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.