Memur ve emekliler dikkat! Kritik tarih 3 Ocak...

Memur ve emekliler dikkat! Kritik tarih 3 Ocak...

2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin 8 bin 500 olarak açıklanmasının ardından milyonlarca emekli ve çalışanın gözü, emekli zammına çevrildi. 3 Ocak'ta belirlenmesi beklenen emekli zammın, Memur-Sen'den de konuya ilişkin açıklama geldi.

Milyonlarca çalışan ve emekli vatandaşların yakından takip ettiği, SSK, Bağ-kur emeklisi ve memur zamlarına ilişkin, Memur-Sen''den de ''zam'' açıklaması geldi. 

Emekli ve Memur zammıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Çalışma ekonomisti Tarkan Zengin; asgari ücrete gelen zammın ardından memur ve emekli zamlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Memur-Sen de yaptığı yazılı açıklamada ''Asgari ücret artışı örnek olmalı, diğer sabit gelirliler de korunmalı'' mesajını verdi.

Çalışma ekonomisti Tarkan Zengin''inin yaptığı yorumda; ''Türkiye''de kayıtlı 17 milyon işçi var. Bunun yüzde 37''si asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücrete yapılan zam dolayısıyla herkesi ilgilendiriyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşmeye göre zam alıyorlar. Ocak ve Temmuz aylarında zam alıyorlar. Asgari ücret bugün açıklanıyor, uygulama 1 Ocak''ta yürürlüğe girecek. Asgari ücretliler ilk maaşlarını 31 Ocak''ta alacaklar.

iStock-1406252463 (4)

ORAN VERİLDİ...
Şimdiden bugünkü maaşlar asgari ücretle kıyaslanıyor fakat Aralık ayı tüfesiyle birlikte memur, memur emekli ve Bağ-kur emeklilerin maaşları belli olacak. Aralık ayındaki enflasyon tahmini olarak 3 ya da 4 çıkarsa ortalama %18 veya %19 Ocak ayı zammını alacaklar.

Emekli maaşı 2021 zammı son durum: Emekli maaşı ne kadar olacak? 2021 Ocak  SSK, BAĞKUR, memur emekli zammı - Merak Edilenler Haberleri

''İLAVE BİR ZAM YAPILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM...''
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ceplerindeki zam oranı şimdilik %14-15 civarında. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıklamalarından anladığım Ocak zammının bununla bırakılmayacağı, memur ve emekliye ilave bir zam yapılacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ay önce ''Hem çalışanlarımızın kayıplarını telafi edeceğiz hem de onlara müjdeler vereceğiz'' dedi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA HABERLER: 2023 Ocak memur ve emekli maaşı  ne kadar olacak, zam oranı belli oldu mu? - Yeni Şafak

''13 MİLYON EMEKLİ VAR''
SSK, memur ve emeklilere yapılacak Ocak zammı aynı şekilde Temmuz ayında da yapılacak. Bunu da unutmamak lazım, emekli maaşı 3 Ocak''ta belli olacak. Emekli sayımız da az değil, 13 milyon emeklimiz var...

Emekli ve Memur maaşı zammı var mı, ne kadar olacak? Temmuz''da emekli ve  memur maaşı artacak mı? - Son Haberler - Milliyet

''ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ARTIŞ ÖRNEK OLMALI''
Memur-Sen''den de memur zammı açıklaması geldi! Memur-Sen''in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ''Asgari ücrete yapılan artış örnek olmalı, diğer sabit gelirliler de korunmalıdır'' denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.