Memurlar yarın iş bırakıyor

Memurlar yarın iş bırakıyor

Unipersen, memur maaşlarının düşük olduğunu belirterek 12 Mayıs Cuma günü 1 günlük iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

Metin GÜREŞ /KAMU SON HABER

Üniversite İdari Personel Sendikası (Unipersen), yaptığı basın açıklamasıyla 12 Mayıs’ta iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Ekonomik sıkıntılar ve maaşlara yapılan zamların yetersiz olduğunu ve kamu personelinin geçim sıkıntısı yaşadığını belirten Unipersen, memurun kayıplarının telafisi için en az 7500 TL seyyanen zam ve sonrasında %50 oransal zam zorunluluk olması gerektiğini açıkladı.

Üniversite İdari Personel Sendikası’nın açıklaması şu şekilde:

“12 MAYIS''TA İŞ BIRAKIYORUZ”

"Kamu personeli her geçen gün düşen alım gücü ve 6. Toplu Sözleşmede alınan buçuklu zamlarla açlık sınırında çalışmaya mahkum edilmiştir. Maalesef Memuru sözde temsil eden sendikalar memur için bırakın kazanım elde etmeyi, mevcut haklarını bile korumayı becerememiştir. Geçtiğimiz Ocak ayında tüm çalışan gruplarına %50 üzeri zam yapılırken memura 2022 enflasyon farkı dahil %30 maaş artışı verilmesinden memur her platformda rahatsızlığını dile getirirken, memurun sözde temsilcisi, bu zam memur için yeterlidir açıklamasında bulunmuştur. 12 Mayıs Cuma günü 1 günlük iş bırakma kararı alıyoruz.

“MEMUR MAAŞLARI KOMİK KALDI”

Aradan geçen 4 ayda o günün bile çok gerisine düşen memur için halen bir adım atılmamış. %2 %3 gibi belirsiz olan ve bir anlam ifade etmeyen refah payı ile memur susturulmaya çalışılmaktadır. Seçim öncesi tüm kesimler için müjdeler açıklanırken, açıklanan memur maaşlarının ne kadar komik ve düşük kaldığının kamu personeline tokat gibi vurulduğu bu durum memurda infihal yaratmıştır. İşçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz. Bu maaşlar tüm çalışanlarının hakkıdır. Bizim itirazımız, kamu işçileri için 15 bin taban maaş + %45 zamma imza atılırken, memur yine görmezden gelinmesinedir. Memurun, maiyetinde çalışan işçiden bile düşük ücret almasına, buçuklu zamlara ve memurun görmezden gelinmesinedir.

“TALEBİMİZ NETTİR”

Maalesef tekrar Malumsenlerin sendika rüşveti kararı olan haksız, hukuksuz %2 Ali Cengiz oyunu ortaya çıkmıştır. Hak sendikacılığının bitirilmesi, memurlarının haklarını savunan sendikaları yıldırma, yıpratma, güçlenmelerine engel olmak ve kamu personelinin haklarının savunulmasını engellemek için yaptıkları planları ortaya çıkmıştır. Biz bu oyunu bozmazsak emin olun 2. plan asgari ücret düzeyinde memur maaşıdır. Memurların hak savunuluculuğunun bitirilmesidir. Memur sendikacılığının bitirilmesidir. Sendikamızın talebi nettir. Memurun kayıplarının telafisi için en az 7500 TL seyyanen zam ve sonrasında %50 oransal zam zorunluluk olmuştur."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.