Mersin Limanı’nda bekletilen AFAD konteynerleri

Mersin Limanı’nda bekletilen AFAD konteynerleri

Depremzedeler başını sokacak bir yer ararken, Mersin Liman sahası içinde AFAD logolu onlarca konteynerin depremzedelere dağıtılmayıp bekletilmesi tepki çekti.

Duygu ŞAHSUVAR/ KAMU SON HABER- 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizde can ve büyük yıkımlara neden olan yerle bir eden iki büyük depremin ardından bölgede barınma sorunu çözülebilmiş değil. Depremden etkilen ve evsiz barksız kalan milyonlarca depremzededeler soğuk kış günlerinde başını sokacak bir çadır bulabildiğ zaman kendini şanslı ediyor.

Kızılay’ın da deprem bölgesine dağıtılması gereken çadırları parayla satmasının ortaya çıkması depremzedelerin barınma sorununa tuz biber ekti.

Bazı STK’lar depremzedelerin sorunlarına merhem olmaya çalışrken Mersin Liman sahası içinde AFAD logolu konteynerlerin kime ait olduğu neden deprem bölgesine gönderilmediği merak konusu oldu.

Araştırmacı yazar Abdullah Ayan sosyal medya hesabından Mersin Liman sahası içinde bekletilen AFAD logolu konteynerlerin fotoğraflarını paylaşarak ‘’Bu konteynerler ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek için neyi bekliyor’’ sorusunu sordu.

Ayan sosyal medya hesabından liman bölgesinde üstüste dizilmiş konteynerlerin fotoğraflarını paylaşarak ‘’Millet soğukta aç bilaç başını sokacak çadır beklerken mersinde serbest bölge kavşağında bu AFAD konteynerleri ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için neyi, kimi bekliyor?’’ diye yazdı. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.