Mersinde çeşitli suçlardan aranan yüzlerce şahıs yakalandı

Mersinde çeşitli suçlardan aranan yüzlerce şahıs yakalandı

Mersin'de, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen operasyonel çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve çeşitli suçlardan aranan bin 592 şahıs yakalandı.

Vali Pehlivan'ın başkanlığında gerçekleştirilen İl Güvenlik, Asayiş Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'nda, genel güvenlik ve asayiş konularıyla ilgili yapılan çalışmalar, suçlar ve suçlularla ilgili operasyonlar ile ilgili konular ele alındı.

Pehlivan, Mersin'in huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. 20-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunanlar arasında; 5 yıla kadar cezası olan bin 27 kişi, 5-10 yıl arası cezası olan 20 kişi, 10-20 yıl arası cezası olan 9 kişi ve 20 yıl ve üzeri cezası olan 3 kişi olmak üzere toplam bin 59 kişi yakalandı ve adli makamlara teslim edildi. Aynı dönemde, terör suçundan 1, dolandırıcılık suçundan 452, hırsızlık suçundan 72, öldürme ve öldürmeye teşebbüs suçundan 3, cinsel suçlardan 1, yağma suçundan 4 olmak üzere toplam 533 kişi yakalandı ve adli mercilere teslim edildi.

Valilik'teki toplantıya Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı katıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.