Mersin'de orman yangını

Mersin'de orman yangını

Mersin'in Silifke ilçesinde meydana gelen orman yangını, 2,5 hektarlık ormanlık alanın zarar görmesine neden oldu. Neyse ki, evler alevlerin etkisi altında kalmaktan son anda kurtarıldı.

Yangın, Silifke'ye bağlı Balandız Mahallesi'nin Kandil Mevkii'nde ormanlık bir alanda başladı. Henüz kesin bir sebep belirlenemeyen yangın, hızla büyüyerek çevredeki evlere yaklaşmaya başladı.

Yangına müdahale için, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 10 arazöz, belediyeye ait 5 itfaiye aracı ve 55 işçiden oluşan ekipler seferber oldu. Ayrıca, yangına 2 yangın helikopteri ile havadan müdahale edildi. Jandarma güçleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı ve bölgedeki elektrikler tedbir amaçlı kesildi.

Ekiplerin saatler süren yoğun çalışması sayesinde yangın, evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Evlerin önüne kadar ilerleyen alevler, itfaiye ve orman ekiplerinin titiz müdahalesi ile söndürüldü. Yangında 2,5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Şu anda bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının çıkış sebebi henüz belirlenememişken, yangınla ilgili araştırmalar devam ediyor. Ekipler, yangının tekrar başlamaması için bölgedeki soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Bu tür olayların önüne geçmek için daha fazla önlem alınması gerektiği vurgulanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.