Mert Başaran çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı: Ona yatırım yapan pişman olmadı

Mert Başaran çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı: Ona yatırım yapan pişman olmadı

Ünlü ekonomist Mert Başaran o yatırım fonunu işaret ederek çok kazandıracağını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Son zamanlarda uzman isimlerin üstüne basarak önerdiği yatırım aracı ise fonlar oldu. Ünlü ekonomist Mert Başaran o yatırım fonunu işaret ederek çok kazandıracağını açıkladı.

1702023361-mevduat-faizinde-yaris-hizlandi-banka-faizi-yuzde-50ye-dayandi.webp

YATIRIM FONU NEDİR?

Yatırım fonu, birçok yatırımcının paralarını bir araya getirerek profesyonel bir fon yöneticisi tarafından yönetilen ve çeşitli varlık ve menkul kıymetlere yatırım yapan bir tür yatırım aracı olarak karşımıza çıkıyor.

Yatırım fonları genellikle hisse senetleri, tahviller, emtialar, gayrimenkul ve diğer finansal araçlara yatırım yaparlar ve yatırımcılara bu varlıklardan elde edilen kazançtan pay verilir. Yatırım fonları riski dağıtmak ve profesyonel fon yöneticilerinin tecrübelerinden faydalanmak isteyen yatırımcılar için uzmanlar tarafından öneriliyor.

para-para.jpg

“DOLAR VE MEVDUATTAN DAHA ÇOK KAZANDIRDI”

Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırım fonlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başaran, “Son 5,5 ayda BİST'in Temettü 25 endeksi veya ona bağlı fonlar, yaklaşık yüzde 50 ile 58 arasında kazandırdı. Aynı dönemde ne dolarda ne de mevduat faizinde bu kazanç var” dedi.

Başaran, kısa vadeli ve uzun vadeli yatırımcılara fon önerisinde bulundu. Başaran, “Kısa vadeli paraya ihtiyacınız varsa en mantıklı yatırımlardan biri kamu borçlanma araçları oluyor. Onlar neredeyse yüzde 5 getiri sağladığı dönemler de var. Orta vade uzun vade bakabiliyorsan blockchain fonları var. Yurt dışı büyük şirketlerin hisse senedi ağırlıklı fonları da olabilir. Dolayısıyla bu politikalara uygun bir fon sepeti de yapabilirsiniz. Zaten tek fon almak zorunda değilsiniz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.