Mert Başaran ‘köşeye atın’ diyerek açıkladı ‘Ona yatırım yapan çok kazanacak’

Mert Başaran ‘köşeye atın’ diyerek açıkladı ‘Ona yatırım yapan çok kazanacak’

Ünlü ekonomist Mert Başaran, yeni başlayan yatırımcılara kaybettirmeyecek tavsiyede bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın, bitcoin, borsa ve yatırım fonu bunlar arasında bulunuyor. Ancak bazı yatırımcılar ise yatırım yaparken elindeki varlıkları kaybedebiliyor.

Doğru yatırım yapmak için bu zamanlarda bilgi ve birikim istendiği çoğu uzman tarafından belirtiliyor. Bu noktada uzman isimlerin görüşleri ise altın değerinde ele alınıyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, yeni başlayan yatırımcılara kaybettirmeyecek yatırım tavsiyesi geldi.

1781058-0.jpg

FON NEDİR?

Fon, yatırımcıların bir arada olduğu ortak bir fon oluşturdukları ve bu fonun profesyonel bir yönetici tarafından yönetildiği yatırım aracı olarak karşımıza çıkıyor. Bu fonlar genellikle hisse senedi, tahvil, gayrimenkul gibi farklı varlıklara yatırım gerçekleştirir ve yatırımcılara bu varlıklardan elde edilen kar payı veya faiz gelirini ekler.

mevduat-faiz-orani-piyasa-ortalamasi-bir-yilda-43-artti.jpg

BAŞARAN: UZUN VADEDE ÇOK KAZANDIRACAK

Ünlü ekonomist Mert Başaran yatırım fonlarını işaret ederek rekoru açıkladı. Başaran, borsanın düşdüğü dönemde YAS ve SAS gibi hisse ağırlık fonları ‘köşeye atın’ dedi. Uzun dönemde büyük kazançlar sağlayacağını da söyleyen Başaran, “BİST 30 fonu, Temettü 25 fonu, borsanın düştüğü dönemlerde köşe atarsak faydalı olur. O fonları alırsak uzun vadede ciddi kar edebiliyoruz. Hisse senedi ağırlıklı hem yurt dışı hem yurt içi sadece Türkiye'de değil Bu arada yurt dışı da hisse senedi ağırlıklı fonları alırlarsa uzun vadede dua edecekler” dedi.

RİSKLİ Mİ?

Fonlar genellikle riskleri dağıtmak, portföyü çeşitlendirmek ve uzman bir yönetici tarafınca yönetilmek gibi imkanları barındırıyor. Yatırımcılar fonlara katılarak küçük miktarlarla büyük yatırım kazançları sağlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.