Mesai saatlerine yeni düzenleme. Karar onaylandı' Talimat verildi

Mesai saatlerine yeni düzenleme. Karar onaylandı' Talimat verildi

Mesai saatlerine yeni düzenleme geldi. Karar onay aldı.

Ankara'da yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışma koşullarında önemli bir düzenlemeye gidildi.

Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla yayımlanan genelge ile birlikte, belediye personelinin çalışma saatleri ve koşulları aşırı sıcaklara göre yeniden düzenlendi.

307898.jpgGenelgeye göre, aşırı sıcak ortamlarda çalışan personel için daha serin saatlerde çalışma imkanı sağlanacak. Özellikle yoğun fiziksel aktivite gerektiren işlerde ve açık alanlarda çalışan personel için iş sağlığı ve güvenliği ön planda tutularak çalışma şartları iyileştirilecek.

Hamile ya da emziren kadın çalışanlar ile kronik hastalığı olan personelin, durumlarını belgelemeleri halinde çalıştırılmamalarına özen gösterilecek.

657af994184cd128.webpMansur Yavaş'ın talimatıyla yapılan düzenlemeyle birlikte, sıcak hava koşullarının personel üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması hedefleniyor. Ayrıca çalışanların sık sık su içmeleri teşvik edilerek, kapalı ortamlarda çalışan personelin klimadan kaynaklı rahatsızlık yaşamamaları için gerekli önlemler alınacak.

140877-osx7ey-46.jpgGenelge, iş kazalarının önlenmesi ve çalışanların sağlığının korunması amacıyla alınan tedbirlerle birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin aşırı sıcaklara karşı etkin bir şekilde hazırlık yaptığını gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.