Meşhur 10 dilim kavunu tezgahta

Meşhur 10 dilim kavunu tezgahta

Çorum'un Sungurlu ilçesinde meşhur '10 dilim kavunu' hasat edilmeye başlandı ve tezgahlarda yerini aldı.

Sungurlu'ya bağlı 106 köyde yetiştirilen ve bu yılın erken dönem hasadına başlanan '10 dilim kavunu', tüketicilerle buluşmaya başladı. Üreticiler, bu özel çeşidin hasadının genellikle 3 aylık bir süre içinde tamamlandığını belirtiyorlar.

Kavşut köyünde çiftçilik yapan Hüseyin Kuşbudu, bu yıl 150 dönüm arazide '10 dilim kavun' ekimi yaptığını ve ürünlerinin kısmen hasat edilip kısmen de olgunlaşma sürecinde olduğunu açıkladı. Kuşbudu, Sungurlu ilçe merkezinde kamyonetiyle kilosunu 20 TL'den sattığı bu kavunların hem aroması hem de verimi açısından tercih edildiğini dile getirdi.

Kuşbudu, kavunun ilk hasadının ardından fiyatların 20-25 TL arasında değiştiğini ve sezon ilerledikçe bu fiyatların düşmesini beklediklerini belirtti. '10 dilim kavun'un genellikle 3-4 kilogram arasında olduğunu ifade eden Kuşbudu, tüketicilerin bu dönemde hem görsel hem de lezzet açısından bu kavunu tercih ettiğini vurguladı.

Sungurlu'da yetişen '10 dilim kavun'unun mevsimlik favori olduğunu söyleyen Kuşbudu, ilerleyen günlerde kavun bolluğunun artmasıyla birlikte piyasadaki fiyatların daha da stabilize olacağını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.