Metal dedektörüyle 6 milyonluk hazine buldu: Adeta servete kondu

Metal dedektörüyle 6 milyonluk hazine buldu: Adeta servete kondu

Metal dedektörüyle arama yaparken devasa bir hazine keşfeden İngiliz arkeolog, hazinenin açık artırmayla satılmasıyla birlikte adeta bir servete kondu.

İngiltere’de George Ridgway isimli bir kişi, metal dedektörü aracılığıyla Roma dönemine tarihlenen altın ve gümüş madeni paraların bulunduğu içeren büyük bir hazine keşfetti.

Noonans Müzayede Evi’ne göre, 2019 Eylül’de arkeolog olan Ridgway, bir tarladaki işareti araştırdığı sırada olağanüstü bir bulguya rastladı. Tarlanın yakınında eski bir Roma yolu olduğunu bilen Ridgway, burada bir şeyler bulabileceğini düşündü.

Metal dedektörüyle 6 milyon liralık hazine buldu! 'En büyük hazinelerden biri'

BBC’nin CBS’ten aktardığı habere göre; saatler boyu devam eden aramalar sonrasında, 1. yüzyıla ait Roma broşları ve Jül Sezar döneminden kalma bir gümüş sikke keşfinde bulundu. Üç saat daha süren aramalarda ise çömlek parçaları ve 160 gümüş sikke ortaya çıktı. Ridgway, keşif sonrasında hemen çağırdığı babasıyla birlikte alanı koruma altına aldı. Üç ay süren kazı çalışmalarında toplamda 748 madeni para keşfetti.

Müzayede evinden Uzman Alice Cullen, bu keşfi İngiltere’deki en büyük Roma ve Demir Çağı madeni para hazinelerinden biri olarak nitelendirdi. Cullen’a göre söz konusu hazine, Roma’nın XX. Lejyonunda görev yapan bir asker tarafından gömülmüş olabilir. İngiliz Müzesi tarafından hazine içinde bulunan bazı madeni paralar talep edilse de, geri kalanlar açık artırmada satıldı.

Metal dedektörüyle 6 milyon liralık hazine buldu!

6 MİLYON DOLARA SATILDI

En yüksek fiyata satışa sunulan madeni paralardan biri, Caligula dönemine ait olan ve Agrippina portresi taşıyan bir sikke oldu. Bu sikke yaklaşık 9 bin 295 dolardan alıcı buldu. Ridgway, sağlanan gelirin arazi sahibi ile paylaşılacağını dile getirdi. Söz konusu hazine, yapılan açık artırmada 176 bin dolara (yaklaşık 6 milyon lira) satıldı.

Metal dedektörüyle 6 milyon liralık hazine buldu!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.