Meteoroloji alarm verdi: Sıcaklıklar o tarihte 40 dereceye çıkacak

Meteoroloji alarm verdi: Sıcaklıklar o tarihte 40 dereceye çıkacak

Kavurucu sıcaklar kapıda... Meteoroloji alarm verdi, sıcaklıklar o tarihte 40 dereceye çıkacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

SICAKLIKLAR 40 DERECEYE ULAŞACAK

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile batı ve güney kıyılarımızda sıcaklıkların 40 derece seviyelerine çıkması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR

İç bölgelerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması ve genel olarak ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

RÜZGAR VE SICAK HAVA DALGASI UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli rüzgar ve sıcak hava dalgası konusunda vatandaşları uyardı. Malatya ve Elazığ'ın güney kesimlerinde (Doğanşehir, Yeşilyurt, Malatya Merkez, Pütürge, Doğanyol, Kale, Sivrice, Maden) ile Adıyaman çevrelerinde rüzgarların zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bu nedenle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

6 DERECE BİRDEN ARTACAK

Bölgede hava sıcaklıklarının Pazartesi (19.08.2024) gününden Perşembe (22.08.2024) gününe kadar mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerine çıkması öngörülüyor. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık havada bulunmamaları konusunda uyarı yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.