Meteorolojiden kar ve sağanak yağış uyarısı 'Atkı bere eldiven ne varsa çıkartın'

Meteorolojiden kar ve sağanak yağış uyarısı 'Atkı bere eldiven ne varsa çıkartın'

Meteoroloji'nin 17 Mart Pazar günü raporuna göre, ülkemizin bazı illerinde karla karışık yağmur ve sağanak yağış etkili olacak.

Özellikle eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunması nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle vurgulanıyor. Doğu bölgelerinde ise buzlanma ve don olayı yaşanması bekleniyor.

İŞTE YURT GENELİNDEKİ HAVA DURUMU RAPORU:

Akdeniz Bölgesi Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi öngörülüyor. Öğleden sonra Antalya'nın iç ve batı kesimleri, Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş çevreleri ile Orta ve Doğu Toroslar'da yerel yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

sabah.jpg

Marmara Bölgesi Parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis olabileceği belirtiliyor.

Ege Bölgesi Parçalı bulutlu geçişler yaşanacak. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği bildiriliyor.

ogle.jpg

İç Anadolu Bölgesi Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzeydoğu kesimlerde hafif yağmur, yükseklerde ise yer yer karla karışık yağmur görüleceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölge genelinde pus ve sis olabileceği uyarısı yapılıyor.

Batı Karadeniz Bölgesi Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer yağmurlu geçişler yaşanabilir. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor.

aksam.jpg

Doğu Karadeniz ve Orta Doğu Bölgesi Çok bulutlu ve aralıklı yağışlar bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Ayrıca, çığ tehlikesi bulunan eğimli yamaçlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Van dışında bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar yağışı tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzey ve doğu kesimlerde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir. Bölge genelinde öğle saatlerinde toz taşınımı olabileceği uyarısı yapılıyor.

METEOTOLOJİ UYARDI !

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını öneriyor. Özellikle çığ tehlikesi bulunan bölgelerde gerekli önlemlerin alınması ve güvenlik tedbirlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Güncel hava durumu bilgilerini takip etmenin ve gelişmelere göre hareket etmenin önemli olduğunu hatırlatıyor.

metefdasga.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.