MGM'den İstanbul'a 'sarı' uyarı: Kar yağışı ve fırtınaya dikkat!

MGM'den İstanbul'a 'sarı' uyarı: Kar yağışı ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre İstanbul'da kar yağışı ve kuvvetli fırtına etkisini göstermeye devam edecek. Meteoroloji'den İstanbul başta olmak üzere Bursa, Kocaeli, Yalova ve Balıkesir için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün 9 Şubat 2023 tarihli son güncel hava durumu raporuna göre, İstanbul''da karlı ve fırtınalı hava etkisini göstermeye devam edecek. Araba kazaları, çatı uçmaları gibi tehlikelere karşı Meteoroloji İstanbulluları uyardı. MGM tarafından İstanbul''a sarı kodlu uyarı verildi.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Kütahya, Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Amasya, Tokat, Artvin, Mardin ve Siirt çevreleri ile Kırklareli, Tekirdağ, Afyonkarahisar''ın doğu, Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yoğun kar yağışı beklenen, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Akdeniz''in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.