Milli Eğitim Bakanı’ndan okullarda Filistin kararı! Pazartesi başlayacak

Milli Eğitim Bakanı’ndan okullarda Filistin kararı! Pazartesi başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin pazartesi okulların Filistin meselesinin de dahil olduğu dersin gösterileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nın Pazartesi günü başlayacak yeni döneminde derslerin "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması" temasıyla açılacağını açıkladı.

Bakan Tekin, eğitim yılı açılışına ilişkin olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların 9 Eylül itibarıyla akademik takvime göre faaliyete geçeceğini ve herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını belirtti.

Pazartesi günü düzenlenecek 'Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'ne katılan Tekin, eğitim sistemindeki yenilikleri de paylaştı. Tekin, sektörel ihtiyaçları karşılamak amacıyla meslek ortaokulları açmayı planladıklarını ve Türkiye genelinde dört yeni okul modelinin hayata geçirileceğini duyurdu.

okullar-1-860x480.png

Ayrıca, Tekin geçtiğimiz haftalarda Kilis'te yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bu yıl itibarıyla 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacağını açıkladı. Tekin, bu modelin hem yerel hem de evrensel ilkelerle uyumlu olduğunu vurguladı.

Ancak Maarif Modeli, muhalefet tarafından eleştirilmeye devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, modelin eğitim bilimleriyle ilgisi olmadığını ve ideolojik bir yaklaşımı yansıttığını ifade etmişti.

BAKAN TEKİN'E TEPKİLER BÜYÜYOR

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' müfredatıyla birçok akademisyenin tepkisini çeken Yusuf Tekin, Pazartesi okullarda 'Çanakkale'den Gazze'ye vatan savunması' temasının okullarda yer alacağını ifade etmesi üzerine eleştirilerin odağına oturdu.

Sosyal medyada kullanıcılar Türkiye'nin giderek Araplaştığını ileri sürdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.