Milli Takım'da Vargas krizi! İlkin Aydın canlı yayında açıkladı

Milli Takım'da Vargas krizi! İlkin Aydın canlı yayında açıkladı

2024 Paris Olimpiyatları'nda kadroya dahil edilen İlkin Aydın'ın yaptığı şok açıklama ile gündeme damga vurdu.

2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek olan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda yaşanan son gelişme, spor camiasında büyük yankı uyandırdı. Milli takımın Hollanda maçı öncesinde yapılan sürpriz bir değişiklikle Tuğba Şenoğlu kadrodan çıkarılırken yerine İlkin Aydın dahil edildi. Ancak asıl olay, İlkin Aydın'ın yaptığı şok açıklamayla yaşandı.

Aydın, yaptığı açıklamada milli takımda yabancı oyuncular yerine Türk oyuncuların yer almasını tercih ettiğini belirterek, özellikle Kübalı milli oyuncumuz Melissa Vargas'ın takımda yer almasına tepki gösterdi. Aydın'a göre, Vargas'ın Türk milli takımında forma giymesi yanlış.

Bu açıklama sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu. Bir kısım sporsever İlkin Aydın'ı desteklerken, bir kısım ise Vargas'ın Türk vatandaşı olduğunu ve milli takımda oynama hakkı olduğunu savundu.

VARGAS'IN MİLLİ TAKIM SERÜVENİ

Bilindiği gibi Melissa Vargas, 2016 yılında yaşadığı sakatlık sonrası ülkesi Küba'daki sağlık sisteminden memnun kalmayarak ülkesinden ayrılmış ve Türkiye'ye gelmişti. Bir süredir ülkemizde yaşayan Vargas, Türk vatandaşlığına geçerek milli takım formasını giymeye hak kazanmıştı.

İLKİN AYDIN'IN AÇIKLAMASI TAKIMI ETKİLEYECEK Mİ?

İlkin Aydın'ın bu açıklaması, milli takımın içinde bir ayrışmaya neden olup olmayacağı merak konusu oldu. Olimpiyatlar öncesinde yaşanan bu gelişme, takımın konsantrasyonunu olumsuz etkileyebilir mi sorusu akıllarda yer ediyor.

SOSYAL MEDYADA YAŞANANLAR

Sosyal medyada başlayan tartışmalarda, bazı kullanıcılar İlkin Aydın'ın milliyetçilik duygularını ön plana çıkardığını savunurken, bazıları ise Vargas'ın Türk vatandaşı olduğunu ve herhangi bir ayrımcılığa uğramaması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.