Milyonlara yüzde 150 zam şoku. Herkes ödeyecek

Milyonlara yüzde 150 zam şoku. Herkes ödeyecek

Konut fiyatlarında yaşanan rekor artış ve ekonomik dalgalanmalar, hem kiracıları hem de ev sahiplerini zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Son dönemde elektrik, su ve doğalgaz fiyatlarına gelen yüksek zamların ardından, bazı sitelerde aidat tutarlarında da büyük artışlar yaşanmaya başladı. Özellikle büyük şehirlerde, aidatlar kiralarla yarışır hale geldi.

YÜZDE 150 ZAM ŞOKU

Son bir yıl içinde aidatlara uygulanan yüzde 150'lik zam oranı, ev sahiplerini ve kiracıları maddi olarak zor durumda bırakıyor.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083424.pngHavuzlu, spor salonu ve güvenliği olan sitelerde aidat ödemeleri, adeta çifte kira öder gibi bir yük getiriyor. Site ve apartman sakinleri, artan rakamları eleştirerek düşürülmesi yönünde itirazlarda bulunuyor. Ancak, yıl başında daha büyük bir zam dalgası bekleniyor ve bu durumun önüne geçilmezse aidatlarda rekor artışlar yaşanacağı ifade ediliyor.

TESİS YÖNETİCİLERİ VE YENİ DÜZENLEMELER

Tesis Yöneticileri Konfederasyonu Kurucu Başkanı Yahya Sağır, aidat artışlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sağır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve milletvekillerine yeni bir yasa için başvurduklarını belirtti.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083502.pngSağır, site ve apartman yönetimlerinin belirli lisans şartlarına uyması gerektiğini ve bu şirketlerin bağımsız denetim şirketleri tarafından denetlenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yöneticilerin sicil kayıtlarının oluşturulması ve suç işleyenlerin devlet memuru statüsünde yargılanması gerektiğini belirtti.

Bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi, aidat artışlarının daha düzenli ve şeffaf bir şekilde kontrol edilmesini sağlayabilir. Şu anda, site ve apartman sakinlerinin yaşadığı mali yükün hafifletilmesi için yetkililerden çözüm bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.