Fatih Altaylı asgari ücrete zam getirecek detayı paylaştı! Milyonlarca çalışan bir anda heyecanlandı

Fatih Altaylı asgari ücrete zam getirecek detayı paylaştı! Milyonlarca çalışan bir anda heyecanlandı

Fatih Altaylı, asgari ücrete zam detayını verdi.

Geçtiğimiz iki yıl boyunca asgari ücretin yılda iki kez artırıldığına şahit olduk. Bu yıl, artan enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle çalışanlar, yıl ortasında bir zam yapılmasını talep ediyorlar.

Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri çerçevesinde bu talebe karşı çıktı. Öte yandan, AK Partili Hamza Dağ, dün yaptığı bir açıklamada zam hazırlığı olmadığını belirtmişti. Buna rağmen gazeteci Fatih Altaylı'nın yaptığı açıklamalar, asgari ücret zammı bekleyen çalışanlar arasında umutları yeşertti.

BEKLENTİSİNİN DETAYINI PAYLAŞTI

Asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği sürekli konuşulan bir konu olarak gündeme geliyor. Milyonlarca kişi, zam beklentisiyle yetkililerin açıklamalarını pür dikkat dinliyor.

Yetkililer ise “zam gelmeyecek” diyerek umutları kırsa da Fatih Altaylı, bir detayın altını çizerek hükümet tarafından asgari ücret adımı geleceğini öne sürdü. İşte konunun detayları…

fatih-altayli23456.webp

ASGARİ ÜCRETTE ERKEN SEÇİM DETAYI

Altaylı, AK Parti kanadından gelen “zam yapılmayacak” açıklamalarına karşın, ‘erken seçim’ detayından ötürü zammın gündeme geleceğini ve iyileştirme yapılacağını düşündüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret hamlesinde bulunacağını söyleyen Altaylı, “Bu asgari ücretle sene sonu mümkün değil. Asgari ücrete zam yapmamak AK Parti'de erken seçim baskısı yaratır.” ifadelerini kullandı.

“X’İN Y’NİN NE DEDİĞİNİN ÖNEMİ YOK”

Gazeteci Fatih Altaylı, asgari ücret konusundaki tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Altaylı, asgari ücret beklentisini şu sözlerle vurguladı:

“Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücret için çalışmamız yok dedi ama daha önce de benzer şeyler söyleyip asgari ücrete zam yapmışlardı. Burada herkesin bildiği bir realiteden bahsedeyim AK Parti'de Hamza Dağ'ın Mahmut Ova'nın X'in Y'nin bir önemi yok. Orada bir kişi var bunu da Ömer Çelik net şekilde söyledi: Siyasi irade!”

Asgari ücret kararının, sadece AK Parti’nin siyasi iradesi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çıkacağını söyleyen Altaylı, sadece Cumhurbaşkanının siyasi planlaması ve anketler sonucu asgari ücretin yapılabileceğinin altını çizdi.

para244567.webp

“ZAM YAPMAZSA ÇARŞI KARIŞIR”

Fatih Altaylı, asgari ücret konusundaki siyasi strateji üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Altaylı'ya göre, CHP asgari ücrete zam taleplerini stratejik bir şekilde dile getirerek, AK Parti'yi zor bir durumda bıraktı. Altaylı'nın ifadelerine göre, "Eğer AK Parti zam yaparsa, 'bizim dediğimiz oldu' derler; yapmazsa, 'bizi dinlemediler' diye eleştirecekler. CHP'nin bu stratejisi, AK Parti'yi asgari ücret konusunda köşeye sıkıştırdı.” Altaylı, AK Parti'nin zam yapmaması durumunda ise toplumsal tepkilerin artabileceğini öne sürdü.

“DİLAN POLAT ÇIKACAK”

Dilan Polat davasına da değinen Altaylı, haklarındaki davaların bazılarından tutuksuz yargılandıklarını, bazılarından ise tutuklu yargılandıklarını ifade ederek sonunda Polat’ların salıverileceğini söyledi. Altaylı, 3 ya da 5 ay sonra Engin ve Dilan Polat çiftinin tamamen tahliye edileceklerini belirterek “Onları içeride tutan şey toplumsal baskı” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.