Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kırsalda tarımsal üretimin yanı sıra tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi depolanması gibi yatırımları teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde projelere başvurular 19 Şubat 2024 yılına kadar yapılabilecek.
Hazırlanacak projelere yüzde 50 hibe bakanlık tarafından verilecek.
Altyapı yatırımlarında sağlanan hibe desteğini içerisine alan proje 100 bin lira ile 3 milyon lira arasında olacak. Ekonomik yatırımlarda ise hibeye esas proje tutarı 3 milyon lira 14 milyon lira arasında belirlenecek.
ONLARA ÖNCELİK SAĞLANACAK
Hibelerden yararlanmak isteyenlerden kadın, genç, tarımsal amaçlı örgütler, aile işletmelerine ilave puan verilerken Organize Tarım Bölgelerinde yatırım yapan kırsalda ikamet eden yatırımcılara da öncelik sağlanacak.
Bakanlık tarafından sunulan yatırım hibelerinden faydalanmayı düşünenler, tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesi için altyapı yatırımları, hayvansal ve bitkisel kaynaklı gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, el sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar, ipek böceği yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, tarımsal amaçlı örgütler için makine parkı yatırımları, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, yenilenebilir enerji alanlarında hazırladıkları projeleri sunmaları durumunda yüzde 50 oranında hibeden faydalanabilecekler.
TÜRK TARIMINI BİR ADIM BİLE OLSA İLERİYE GÖTÜRMEYİ AMAÇLIYORUZ !
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, 2006 yılından itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan çeşitli hibe programları aracılığıyla 'Kırsal Kalkınma' yatırımlarının desteklendiğini belirterek şunları ifade etti:
"Adana olarak, Türk tarımını daha ileriye taşıma hedefindeyiz. Bu amacımızın ilk adımı üretimdir. Üretimde önceliğimiz, önemli kaynağımız olan toprak ve suyu korumak ve sürdürülebilir kılmaktır.
Yenilenebilir üretim tekniklerini birlikte oluşturarak bu hedefe ulaşacağız. Üretim aşamasını tamamladıktan sonra ikinci adımımız, üretileni pazarlamaktır. Bir kısmı pazarlanan ürünlerimizi, katma değerini artırmak amacıyla depolamamız gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığının kırsal kalkınma yatırımları, kırsal alanda yatırım yapma ve kalkınmayı sağlama konusunda önemli bir fırsattır. İş adamlarımızı tarımsal yatırımlara yönlendirmeye ve bu alanda yatırım yapmaya davet ediyorum.'' Şeklinde konuştu.