Milyonlarca kişi tek tek hayatını kaybedecek! Vakalar yüzde 70 artacak! Hiçbir ilaç etki göstermeyecek

Milyonlarca kişi tek tek hayatını kaybedecek! Vakalar yüzde 70 artacak! Hiçbir ilaç etki göstermeyecek

Bilim insanlarının sık sık uyardığı felaketin ayak sesleri duyuldu. Vakalar fırlayacak; hiçbir ilaç etki etmeyecek.

Pandemi sonrasında dünya genelinde sağlık uyarıları ve gelişmeler büyük bir dikkatle takip ediliyor. Bu uyarılar arasında son dönemde öne çıkan ve endişe yaratan bir konu ise antibiyotiklere dirençli bakterilerin hızla güçlenmesi oldu.

Yapılan bir araştırmaya göre, bu süper bakterilerin 2050 yılına kadar yaklaşık 40 milyon kişinin ölümüne neden olabileceği öngörülüyor.

image-1215444063.webp

25 YIL İÇERİSİNDE VAKALAR YÜZDE 70 ARTACAK'

Bilim insanları, antibiyotiklerin artık bu bakterilere karşı etkisiz hale geldiğini ve bu durumun özellikle hastanelerde ciddi bir sorun oluşturduğunu belirtiyor. Onlarca ülkeden mikrobiyoloji uzmanları 204 ülkede 30 yıllık hasta kayıtlarını inceleyerek, antibiyotik direncinin giderek daha tehlikeli boyutlara ulaştığını ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre, önümüzdeki 25 yıl içinde antibiyotiğe dirençli enfeksiyon vakaları yüzde 70 oranında artış gösterecek ve bu durum, 70 yaş üstü hastalar arasında ölümleri yüzde 80 oranında artıracak.

virusologia.png

Özellikle MRSA olarak bilinen Staphylococcus aureus bakterisinin en büyük tehditlerden biri olduğu vurgulanıyor. 1991 ve 2021 yılları arasında MRSA kaynaklı ölümlerin 130 bini aşarak iki katından fazla arttığı kaydediliyor. Yoğun bakım ünitelerinde kan zehirlenmesi gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilen bu bakterilerin, en güçlü antibiyotiklerle bile zorlukla yok edilebildiği belirtiliyor.

07fa330963cd4dcdfea597b69f71a253.jpg

GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANMANIN SONUÇLARI

Bilim insanları, gereksiz antibiyotik kullanımının bu süreci hızlandırdığını vurguluyor ve gelecekte en basit enfeksiyonların bile ölümcül hale gelebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.