Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Google'dan dolandırıcılık uyarısı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Google'dan dolandırıcılık uyarısı!

Ünlü arama motoru Google, Gmail dolandırıcılığına ilişkin dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Shiftdelete''de yer alan bilgilere göre; Google platformu, milyonlarca kişinin kişisel bilgilerinin tehlikede olduğunu açıkladı. Google ve Gmail logosunu kullanan hackerlar, hesap sahibinin arama yaptığı için ödül kazandığını iddia ediyor.

HACKERLARDAN ''ÖDÜL AVI''

Google, özellikle Gmail hesap sahiplerinin dikkat etmesi gerektiğini belirten bir uyarı paylaştı. Bilgisayar korsanlarının kullanıcılara gönderdiği sahte ödül mesajı, kişisel bilgilerin sızdırılmasına yol açabilir. Yazılım devi, sahte bağlantıya tıklayarak kişisel verilerin hackerlar ile paylaşılabileceğine dikkat çekti.

Aslında “ödül avı dolandırıcılığı” yıllardır yürütülen bir kampanya. Ancak Google, Gmail sahiplerinin kurban olmaması için bir dizi öneride bulundu. Mail olarak gönderilen şüpheli mesajların doğruluğunun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Teknoloji devi, kullanıcıların bu tür saldırılardan kaçınmak için uyması gerektiği bazı kuralları da paylaştı. Dolandırıcılıklar genellikle kampanyanın kısıtlı süreyle geçerli olduğunu belirterek aciliyet duygusu yaratıyor. Bu yüzden hesap sahipleri, kontrol sağlamadan verilerini sahte bağlantılarla paylaşabiliyor.

Diğer bir öneri ise mesajın gerçekliğini doğrulamak için ayrıntıları kontrol etmekten geçiyor. Google’ın açıklamasına göre, dev firmalar veya tanınmış kişiler asla anında ödeme yapmayı tercih etmez. Ödül olacaksa bile resmi kanallardan duyurulur.


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.