Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor: Kesenin ağzı açıldı! Bayram harçlığı yolda

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor: Kesenin ağzı açıldı! Bayram harçlığı yolda

Bu hafta geçilecek uygulamayla birlikte milyonlarca öğrenciye bayram harçlığı verilmesine ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu bayram öğrencilerin cebi paraya doyacak. İşte ayrıntılar...

Türkiye''nin odaklandığı 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin öncesinde siyasi kanattan gelen hamlelerle yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Haftaya geçilecek olan 3 uygulamanın beraberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından öğrencilere bin lira bayram harçlığı verileceği haberi duyuruldu. Milyonlarca öğrenci, çifte bayram yaşayacak. İşte detaylar...

Erdoğan''ın AKP ve ilgili olan kurumlara verdiği talimatla birlikte öğrencilere bayram harçlığı çalışmaları başladı. Seçim öncesi kızışan meydanda hem muhalefet hem de iktidar kanadı konuya ilişkin peş peşe açıklamalar yapmaya devam ediyor. 

ÖĞRENCİLERİ GÜLDÜRECEK 3 GELİŞME 

Karar’ın haberine göre; geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın AKP ve ilgili kurumlara talimat verdiği öğrenildi. Seçim öncesi 3 konu üzerinde çalışmalar başladı. Hayata geçerse öğrenciler bayram edecek. Üzerinde çalışılan üç sürpriz ise şöyle:

1- VATANDAŞLIK MAAŞI GİBİ OLACAK

Kulislerden gelen bilgilere göre, bir vatandaşlık fonu kurulacak. Çocuklar doğduktan sonra devlet her ay onlar için 100 ya da 200 lira gibi bir parayı fona yatıracak. 18 yaşını geçen herkes isterse kendisi için biriken parayı belli koşullarda çekebilecek. Bir anlamda "vatandaşlık maaşı" gibi olacak.

2- AİLE DESTEĞİ

Yeni evlenecek çiftlerin ev eşyaları ve benzeri harcamaları rahatlıkla yapması, sıkıntı çekmemesi için kamu bankaları 250 bin lira civarında bir uygun faizli kredi sağlayacak. Krediler için 2-3 yıl geri ödemesiz, daha sonrada 10 yıla yayılan vadeler uygulanacak.

3- ÖĞRENCİLER İÇİN BAYRAM HARÇLIĞI

Üniversite öğrencilerine tıpkı emeklilerde olduğu gibi dini bayramlarda, yılda iki kez bayram ikramiyesi verilecek. "Bayram harçlığı" adı altında üniversite öğrencilerine verilecek paranın 1000 TL civarında olması öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.