Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Seçimlerden sonra tarihe karışacak!​​​​​​​

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Seçimlerden sonra tarihe karışacak!​​​​​​​

Sandığa gitmeye 3 haftadan az bir süre kaldı. Seçimleri kazanmak için kıran kırana mücadele eden partiler, vaatlerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Mehmet TUFAN / KAMU SON HABER 

14 Mayıs''ta yapılacak olan seçimlere son 18 gün kaldı. Daralmaya başlayan süre içerisinde partilerden seçim atakları da gelmeye başladı. 

Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan''dan ortak gelen bir vaat ise seçmeni heyecanlandırdı. Her iki partiden biri seçimi kazandığı takdirde, işe girişlerde mülakat aranmayacak. Kamu personeli alımı vaatler gerçekleştirse sadece KPSS puanı ile gerçekleştirilecek.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU''NDAN AÇIKLAMALAR

Erdoğan, konuya ilişkin, “Kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracağız. Alımları sınavdaki başarı sıralamasına göre yapacağız” demişti.

Kılıçdaroğlu ise, “Size sözüm söz. Devlette liyakati sağlayacağız. Sözlü sınavı kaldıracağız, KPSS’den ne aldıysanız atamasını yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalara göre, seçimlerde en güçlü 2 adaydan biri kazanırsa ve vaatler yerine getirilirse, bundan böyle kamu personelleri mülakatsız olarak sadece KPSS puanıyla iş sahibi olabilecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.