Milyonların beklediği düzenlemede kritik karar: SSK ve Bağ-Kurlu'lar dikkat

Milyonların beklediği düzenlemede kritik karar: SSK ve Bağ-Kurlu'lar dikkat

Emeklilik dilekçelerini vermeye hazırlanan vatandaşlar 2024 2025 yılı için zam farkının nasıl hesaplanacağını merak ediyor. Ekonomik dalgalanmalar ve hayat pahalılığı göz önünde bulundurulduğunda yapılacak olan hesaplama emekliler için büyük önem arz ediyor. Emekli aylığı da yaşanan tutar farkı durumu nedeniyle ne kadar emekli maaşı alınacağı akıllardaki en kritik sorulardan biri haline geldi. Yaşanan bu farkın nedeni ise emekli aylıklarında maaş farkını hesaplarken kullanılan formül.

Milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen konu kapsamında açıklama ak Parti grup Başkan Vekili Abdullah Güler’den geldi.


2025 yılında emeklilik dilekçesi verenlerin maaşlarında 2024 yılında emekli olanlara göre düşüş olmaması için düzenleme yapılmasına yönelik beklentiler ekonomi yönetiminin düzenlemeyi rafa kaldırması ile birlikte suya düştü. Ak Parti grup başkanı Abdullah Güler de önceki gün gerçekleştirdiği açıklamada bu kapsamda mesajlar verdi.

asgari.jpg

Polislerde konuşulanlar 2024 yılında emeklilik kapsamında yığılma olmaması sebebiyle yasal düzenleme yapılacağı ve 2025 yılında emekli olacakların aylıklarında da kayıp olmadan hesaplanması sağlanacağı vurgulanmıştı. Bu yönde gerçekleşecek düzenlemenin enflasyon belli bir oranı inene kadar da yürürlükte kalacağı konuşuluyordu. Ancak son dönemde ekonomi yönetiminin bu yöndeki bakış açısının değiştiği belirtiliyor düzenleme sisteme zarar verdiği ve önceliğin sistemsel bütünlüğü korumak olması nedeniyle rafa kaldırıldı.

e.jpg

Konuyla ilgili olarak Abdullah Güler’in önceki günkü açıklaması dikkat çekti. Güler "Geçmiş yıllardaki maaş bağlama oranları, usulleri neyse aynı şekilde devam ediyor. O riskler bazıları için duyum şeklinde. Henüz bize böyle bir farkın oluşabileceğine dair rapor ulaşmadı" diyerek, bir çalışmanın bulunmadığını ifade etmiş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.