Mısır Çarşısı'nda 20 bin kişiye aşure dağıtıldı

Mısır Çarşısı'nda 20 bin kişiye aşure dağıtıldı

İstanbul'un tarihi Mısır Çarşısı'nda muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, 5 dev kazanda pişirilen aşureler, yaklaşık 20 bin kişiye dağıtıldı.

Mısır Çarşısı Esnafları Derneği ve Fatih Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Aşure Günü etkinliğine, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Mısır Çarşısı Dernek Başkanı Sami Koyuncu ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da katıldı.

Etkinlikte konuşan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, aşurenin hem geleneklerini gelecek nesillere aktarmak hem de esnafın topluma olan zenginliğini göstermek açısından önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Başkan Turan, uzun yıllardır devam eden bu geleneğin, aşurenin hem matem günü hem de mukaddes bir gün olarak anlam taşıdığını vurgulayarak, Kerbela şehitlerini rahmetle andıklarını ve Aşure Günü'nün mübarek olduğunu ifade etti.

İstanbul Valisi Davut Gül ise aşurenin önemine vurgu yaparak, farklılıkların bir araya gelip güzel bir tat ortaya çıkardığını ve Türkiye'nin de benzer şekilde bir araya gelerek güzel işler başarabileceğini belirtti. Gül, emeği geçen esnaflara ve hayır sahiplerine teşekkür ederken, birliğin ve bütünlüğün daim olması temennisinde bulundu.

Aşure etkinliğine katılan vatandaşlar da dağıtılan aşurenin tadına bakarak memnuniyetlerini dile getirdiler. Gülnihal Çengel, "Ben buraya alışverişe gelmiştim. Sonra ayaklarım beni buraya getirdi. Allah bereketini arttırsın. Biz aşure pişirememiştik, ilk burada tadıyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.