Moody’s’ten Türkiye kararı: Kredi notu yükseltildi

Moody’s’ten Türkiye kararı: Kredi notu yükseltildi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu “B3”ten “B1”e yükseltti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini açıkladı.

Açıklamada Türkiye'nin kredi notunun “B3”ten “B1”e çıkarıldığı, kredi notu görünümünün ise “pozitif” olarak korunduğu kaydedildi.

Açıklamada, kredi notunun ‘B1’e yükselişindeki temel itici gücün “ekonomi yönetimindeki gelişmeler, özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha da iyi yerleşen geri dönüş olduğu” ifade edildi.

Bu durumun, Türkiye’deki başlıca makroekonomik dengesizliklerin azaltılması kapsamında gözle görülür ilk sonuçları verdiği belirtilen açıklamada, “İç talebin ve enflasyonun ılımlı hale gelmeye başlaması, enflasyonist baskıların ilerleyen aylarda ve 2025’e doğru önemli ölçüde hafifleyeceğine ilişkin daha fazla güven veriyor.” değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, Merkez Bankası’nın para politikalarının kredibilitesini hızla yükselttiği ve bu durumun da Türk lirasına olan güvenin tekrar tesisine yardımcı olduğu dile getirildi.

Ayrıca sıkı politika duruşunun, yüksek dış kırılganlığı önemli ölçüde düşürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, pozitif görünümün yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı aktarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.