Murat Ülker kazandı

Murat Ülker kazandı

Murat Ülker'in sahibi olduğu Ülker Bisküvi, yılın ilk yarısında rekor kazandı.

Türkiye'nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, yılın ilk yarısında 36,6 milyar TL ciroya ulaşarak başarılı bir performans sergiledi. Şirket, Türkiye operasyonlarının yanı sıra yurt dışı pazarlardaki büyümesini de sürdürdü.

Ülker CEO'su Mete Buyurgan, yaptığı açıklamada, "80. yılını kutlayan şirketimiz, yılın ilk yarısını hedeflediğimiz gibi başarılı bir şekilde tamamladı. Yurt dışına gerçekleştirdiğimiz 550 milyon dolarlık tahvil ihracı, ülkemize ve şirketimize olan güveni gösteriyor. Bisküvi pazarında Suudi Arabistan ve Mısır'da liderlik pozisyonumuzu korurken, Kazakistan ve Orta Asya ülkelerinde de güçlü bir büyüme trendi yakaladık" dedi.

aw265963-02-001.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ÖNEM VERİYOR

Buyurgan, şirketin sürdürülebilirlik çalışmalarına da büyük önem verdiğini belirterek, "Filomuza dahil ettiğimiz yeni tırlarla karbon salımını azaltırken, yerli tarım ve çiftçi refahına odaklanıyoruz. 2030 yılına kadar 10 bin dekar alanda onarıcı tarım uygulaması yapmayı hedefliyoruz" dedi.

aw265963-01.jpg

Ülker Bisküvi, Ar-Ge çalışmalarına da yatırım yaparak sektöre yeni ürünler kazandırmaya devam ediyor. Yılın ilk yarısında 17, son 5 yılda ise 220'nin üzerinde yeni ürünle tüketicilerle buluşan şirket, bulunduğu kategorilerde başarılı bir performans gösteriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.